Zanlının, İzmir'de bir süre önce yakalanan iki kişide ele geçirilen, konserve kutusundaki bombayı da yapan kişi olduğu iddia edildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın yakalanmasının yıldönümü olan 15 Şubat'ta eylem hazırlığı içinde olduğunu belirledi. AKÜ Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği Bölümü 4. sınıf öğrencisi Ahmet K.'nin İzmir'e geldiği tespit edildi. Zanlı, 2010 yılında Karabağlar ilçesinde elinde benzin dolu bir bidonla yakalanarak gözaltına alınmıştı. Takip başlatan polis, yine Karabağlar'da elinde siyah bir naylon torbayla yürüyen zanlıyı yakalamak üzere harekete geçti. Polisin geldiğini gören Ahmet K.'nin yere attığı torbada yapılan aramada, kola kutusunun içine yerleştirilmiş maytap, barut ve çeşitli kimyevi maddeler kullanılarak hazırlanmış, patlamaya hazır bir bomba ele geçirildi. Bomba etkisiz hale getirilirken Ahmet K., sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.
Zanlının burada verdiği ifadede, içinde bomba bulunan kola kutusunun kendisine ait olmadığını, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) üyesi olduğunu ve seçim çalışmalarına katılmak üzere İzmir'e geldiğini söylediği iddia edildi. Polis yetkilileri ise İzmir'de daha önce düzenlenen operasyonda bir konserve kutusunda ele geçirilen patlayıcıyı da Ahmet K.'nin yapmış olmasından şüpheleniyor. Emniyetteki işlemleri tamamlanan zanlı Ahmet K. adliyeye sevk edildi. Olayda ele geçirilen bomba ve kola kutusu üzerinde ayrıntılı inceleme devam ediyor.

İzmir'de 9 Şubat 2011'de düzenlenen operasyonda lise öğrencisi F.G. (17), bir konserve kutusu içinde patlamaya hazır hale getirilmiş 1 kg. patlayıcı ve bomba yapımında kullanılan malzemelerle birlikte yakalanmıştı. F.G. ile patlayıcıyı teslim almaya geldiği iddia edilen AKÜ Teknik Eğitim Fakültesi Yapı Öğretmenliği Bölümü öğrencisi M.C.D. (21) gözaltına alınmıştı. Her iki zanlı, sevk edildikleri mahkemece tutuklanmıştı.