Türkiye Cumhuriyet'nin kuruluşunun 91'inci yıldönümü kutlamaları kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene, İzmir Valisi Mustafa Toprak, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Galip Mendi ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir milletvekilleri Mustafa Moroğlu, Hülya Güven, Musa Çam, Alattin Yüksel, Mehmet Ali Susam, askeri erkan, siyasi parti temsilcileri, eski dönem milletvekilleri, sivil toplum kuruluşları üyeleri, gaziler ve İzmirliler katıldı.

Atatürk ve şehitler anısına saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından sırasıyla İzmir Valisi Mustafa Toprak, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Galip Mendi ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.

Vali Mustafa Toprak anıt şeref defterini imzaladı. Toprak, deftere "Aziz Atatürk, Cumhuruyetimizin 91. yıldönümünü coşku, heyecan ve gururla kutladığımız bu büyük bayramda, modern bir ülkenin özgür bireyleri olarak; seni bir kez daha sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anmak üzere huzurundayız. Bir yenilenme, modernleşme ve aydınlanma projesi olan Cumhuriyeti; hayat tarzı olarak benimsedik ve yaşattık. Başta Cumhuriyetimiz olmak üzere, ilke ve inkılapların sayesinde eğitimden sağlığa, sanayileşmeden altyapıya, siyasetten ekonomiye her alanda büyük atılımlar gerçekleştirerek, bize hedef gösterdiğin çağdaş uygarlık düzeyine ulaşma idealimize kararlılıkla ilerliyoruz. Bu ilerlemede yaktığın aydınlanma ışığı bize rehber olmakta; karşımıza çıkan problemlere akılcı çözümler üretmemizi, geleceğe umutla güvenli bakmamızı sağlamaktadır. Dolayısıyla daha güzel yarınlarımız için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Cumhuriyetimizi ve değerlerini koruyup daha da geliştirerek sonsuza dek yaşatacağız. Bu konuda en büyük güvencemiz aydınlık geleceğimize inanan yüce Türk Milleti'dir. Bu anlamlı günün yıldönümünde Milli Mücadele'yi zaferle noktaladığın, Cumhuriyetimizin temellerini attığın İzmir'de Aziz hatıran önünde saygı ile eğiliyoruz. Ruhun şad olsun" yazdı.

Törenin arından Vali Toprak, Orgeneral Mendi ve Başkan Kocaoğlu kısa bir süre sohbet ettikten sonra meydandan ayrıldı.