İzmir Buca'daki bir huzurevinde dün saat 21.00 sıralarında yangın çıktı. Yemekhane bölümünde çıktığı öğrenilen yangında 1 kişi hayatını kaybederken, 2 kişininde ağır yaralandığı öğrenildi. Dumandan etkilenen 32 kişi de hastanelerde tedavi altına alındı. Yangını farkeden vatandaşların itfaiye ve polise haber verdiği, onlar gelmeden içerideki yaşlıları kendi imkanları ile çıkarttıkları öğrenildi. Acı olay sonrası İzmir Valisi Mustafa Toprak ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu olay yerine gitti. Kocaoğlu yaptığı açıklamada, "Yaşlılarımız içeriden çıkarıldı, maalesef KOAH hastası olan 1 kişiyi kaybettik. Yaşlılarımızı Eşrefpaşa Hastanesi'ne tahliye ediyoruz" dedi.



Gürçeşme Caddesi'nde bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait 300 kişi kapasiteli Zübeyde Hanım Huzurevi'nde dün saat 21.00 sıralarında yemekhane bölümünde henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Huzurevinden yükselen alevleri görenler durumu itfaiye ve polis ekiplerine bildirdi. Vatandaşlar itfaiye ve polisi beklemeden içeride bulunan yaşlıları kendi imkanlarıyla binadan tahliye etmeye çalıştı. Yangın ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. İtfaiye ve polis ekipleri, dumandan etkilenen huzurevi sakinlerini tahliye etti. Dumandan etkilenenlere ilk müdahaleyi olay yerine gelen sağlık ekipleri yaptı. Yaralananlar ve dumandan etkilenenler ambulanslarla bölgede bulunan çeşitli hastanelere sevk edildi. Yangında yaralanan ve Buca Seyfi Demirsoy Hastanesi'nde tedaviye alınan 84 yaşındaki Mehmet Baran yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Yangında yaralanan ve İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedaviye alınan 2 kişinin de sağlık durumunun ağır olduğu öğrenildi. Dumandan etkilenen aralarında huzurevi personeli ve yaşlılar ile itfaiye görevlilerinin de bulunduğu 32 kişi ise İzmir'de bulunan çeşitli hastanelerde tedaviye alındı.

Yangın ekiplerin çalışması sonucu söndürülürken, huzurevinde kalan yaşlıların Eşrefpaşa Hastanesi ile Seferihisar İlçesi'nde yapımı tamamlanan bir huzurevine götürülecekleri ifade edildi. Yangından yara almadan kurtulan bazı huzurevi sakinleri, alevlerin yemekhane bölümünden çıktığını söylediler. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.



VALİ TOPRAK VE BELEDİYE BAŞKANI KOCAOĞLU OLAY YERİNE GELDİ

İzmir'in Buca İlçesi'nde, 1 kişinin hayatını kaybettiği 2 kişinin de ağır yaralandığı ve 32 kişinin dumandan etkilendiği huzurevi yangınından sonra İzmir Valisi Mustafa Toprak ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, olay yerine giderek yetkililerden bilgi aldı. Vali Toprak, "Çok üzücü bir olay yaşadık. Bugün akşam saatlerinde Zübeyde Hanım Huzurevi'nde yangın çıktı. Dumandan etkilenmek suretiyle 30 kişi çeşitli hastanelere kaldırıldı. Dumandan etkilenenlerin 2'si hariç genel durumları iyi gözüküyor. İkisinin de durumları oldukça kritik. Geçmiş olsun diliyoruz. Ekiplerimizin zamanında müdahalesi devam ediyor. İlk planda elektrik kontağı olabilir deniliyor, ama detaylı incelemeyi bitirdikten sonra sonuca ulaşılabilir" dedi.



TAHLİYELER DEVAM EDİYOR

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise, "Hepimize geçmiş olsun, huzurevimizde yangın çıktı. İtfaiyemiz yangına zamanında müdahale etti. Yaşlılarımız içeriden çıkarıldı, maalesef KOAH hastası olan 1 kişiyi kaybettik. Yaşlılarımızı Eşrefpaşa Hastanesi'ne tahliye ediyoruz" diye konuştu. Hastanelere kaldırılan 30 kişinin tedavilerinin devam ettiği belirtildi.