Ali Budak- Türkiye genelindeki Oda ve Borsalarda seçim süreci yaklaşırken, gözler İzmir’deki oda seçimlerine çevrildi. İzmir iş dünyasının sonucunu merakla beklediği İzmir Ticaret Odası, İzmir Ticaret Borsası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, Deniz Ticaret Odası ve Ege İhracatçı Birlikleri’nin (EİB) seçim tarihleri belli oldu. Meclis üyeliği seçim tarihini açıklayan 9 Nisan Pazartesi olarak açıklayan İzmir Ticaret Odası’nın dışında, İzmir Ticaret Borsası’nın (İTB) 1 Nisan Pazar, Ege Bölgesi Sanayi Odası’nın (EBSO) 4 Nisan Çarşamba, Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi’nin (DTO) ise 3 Nisan Salı tarihlerinde meclis üyeliği seçimlerini yapmayı planlandığı öğrenildi. Ege İhracatçılar Birliği’nde (EİB) ise birlik genel kurullarının 9 Nisan’dan sonra başlayacağı planlanırken, EİB Koordinatör Başkanlık seçiminin ise 2 ya da 9 Mayıs tarihlerinde yapılmasının düşünüldüğü ifade edildi.

İTO’da 3 aday

İzmir Ticaret Odası (İTO), İzmir’de yapılacak olan Borsa ve Odalardaki seçim yarışında sonucu en çok merak edilen oda olarak göze çarpıyor. İTO Başkanlığı’na adaylığını açıklayan Mahmut Özgener ve Zeki Yöndem’in yanı sıra 26 yıldır kesintisiz İTO Başkanlığı görevini yürüten Ekrem Demirtaş’ın da meclis üyesi seçilmesinin ardından başkan adaylığını açıklaması bekleniyor.

EBSO’da, Yorgancılar’ın rakibi yok

Ege Bölgesi Sanayi Odası’nda (EBSO) ise mevcut başkan Ender Yorgancılar’ın seçimlere tek aday olarak girmesi bekleniyor. Yorgancılar henüz resmi olarak başkan adaylığını açıklamasa da , şu ana dek karşısına başka bir adayın çıkmamış olması, Yorgancılar’ın yeniden EBSO Başkanlığı’na seçilme olasılığını artırıyor.  1994 yılından bu yana Meclis Üyesi olduğu Ege Bölgesi Sanayi Odası’nda 6 yıl Yönetim Kurulu Üyeliği ve 2005-2008 döneminde Meclis Başkanlığı yapan Yorgancılar, 2009-2012 dönemi Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yürüttü. Yorgancılar, takip eden 2013-2016 dönemi için EBSO tarihinde uzunca dönemdir yaşanmamış şekilde, seçime rakibi olmadan tek liste girerek güven tazeledi.

DTO’da Öztürk’e aday çıktı

3 Nisan Salı günü yapılacak olan Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi meclis üyeliği seçimlerinde ise, daha önce başkanlığa aday olduğunu açıklayan DTO Başkanı Yusuf Öztürk’ün yanı sıra Gökalp Erim’in de başkanlığa aday olduğu, başkanlık yarışının bu iki kişi arasında geçeceği öğrenilidi.

Kestelli tek aday

İzmir Ticaret Borsası’nda (İTB) ise 1 Nisan Pazar günü meclis üyeliği seçimleri yapılacak. Başkanlık yarışında ise, İzmir’in tek kadın oda başkanı olan Işınsu Kestelli, seçimlere tek aday olarak girecek.

EİB’de, Eskinazi ve Seyyar

Ege İhracatçı Birilikleri’nde (EİB) ise 12 birliğin genel kurullarının 9 Nisan’dan sonra başlamasının planlanıyor. Birlik başkanlarının belirlenmesinin ardından yapılacak EİB koordinatör başkanlık seçimlerinin ise 2 ya da 9 Mayıs tarihlerinde yapılması düşünülüyor. EİB Koordinatör Başkanlığı için Jak Eskinazi ve Rıza Seyyar’ın isimlerinin öne çıktığı öğrenildi.