Polisten kaçmak için çatısında bulundukları binadan diğer binaya atlayarak saklanan iki hırsızlık zanlısı, gizlendikleri yerde yakalandı. Zanlıları çatıdan indirmek için olay yerine itfaiye aracı getirildi.

Olay, Konak ilçesi İkiçeşmelik semti Eşrefpaşa caddesi numara 196'da bulunan spot mağazasında yaşandı. Mağazanın arka tarafından duvara tırmanan A.K. (20) ve H.Y. (21), buradan işyerine girerek bir adet LCD televizyon, bir adet bilgisayar kasası ve monitörü çalarak dışarıya çıkardı. İhbar üzerine harekete geçen Fuar Asayiş Ekipler Amirliği'ne bağlı çok sayıda polis ekibi, kısa sürede olay yerine gelerek bölgeyi çembere aldı. Polis ekipleriyle çevrildiklerini farkeden iki zanlı, çaldıkları eşyaları bırakarak kaçmaya çalıştı. Zanlılar, bulundukları binadan yan binanın çatısına atlayarak gizlendi.

A.K. ve H.Y.'nin saklandığı yeri belirleyen ekipler, binanın önüne çektikleri resmi bir polis aracının üzerine çıkıp yukarı tırmandı. İçeri giren iki polis memuru, gizlenen zanlılardan A.K.'yı yakaladı. Diğer zanlı H.Y. de binanın diğer bölümünde yakalanarak gözaltına alındı. A.K.'nın aşağıya indirilmesi için olay yerine itfaiye ekibi çağrıldı. Zanlı A.K., itfaiye merdivenine bindirilerek aşağıya indirildi. Zanlılar, Anafartalar Polis Merkezi'ne götürüldü. Zanlıların işyerinden çaldıkları ve sokakta bıraktıkları malzemelerin üzerinde parmak izi çalışması yapıldı. Polis, olayla ilgili olarak soruşturma başlattı.