İzmir’de akşam saatlerinde aniden bastıran sağanak yağmur, özellikle Adnan Menderes Havalimanı’nın bulunduğu Gaziemir bölgesinde etkili oldu. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre bir saatte Gaziemir’de metrekareye 28.8 kilogram yağmur düştü. Lufthansa Havayolları’na ait bir uçak olumsuz koşular nedeniyle Adnan Menderes yerine Çiğli askeri havaalanına indi.

İzmir Valiliği’nin Meteoroloji verilerine göre dün yaptığı etkili sağanak yağmur biraz gecikmeyle akşam saatlerde geldi. Saat 16.30 sıralarında hava biranda karardı, otomatik sokak ışıklandırmaları yandı. Kısa süre etkili olan sağanak yağmur bazı semtlerde su baskınlarına neden oldu. Bir gün önceki uyarıyla tayakkuza geçen ekipler su biriken yerlerde müdahale etti. Ancak zemin seviyesi düşük bölgelerde su baskınları yaşandı. Zemin kattaki bazı işyeri ve evleri su bastı.

İzmir Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nden alınan rakamlara göre bir saatlik ölçümlere göre metrekareye en fazla yağış, Adnan Menderes Havalimanı’nda 28.8 kilogram olarak düştü. Güzelyalı Poligon’da metrekareye 15.2 kilogram, Bornova’ya 19.9 kilogram, Tire’ye 12.5 kilogram, Menderes’e 10.2 kilogram yağış düştü.

İzmir’de yağmurun saat 19.30’a kadar sağanak şeklinde sürmesi bekleniyor. Daha sonra yağış kısa süreli devam edecek.

UÇAK ÇİĞLİ’YE İNDİ


Bu arada Adnan Menderes Havalimanı’nda şiddetli yağmur ve olumsuz hava koşulları uçuşları kısa sürede etkiledi. Münih- İzmir seferini yapan Lufthansa Havayolları’na ait bir uçak saat 17.00 sıralarında Adnan Menderes yerine sivil uçaklar için 'Yedek havalimanı' olan Çiğli’deki askeri havaalanına indi. Kaptan pilotun olumsuz hava koşullarını değerlendirip kendi inisiyatifiyle kararı verdiği ve sorunsuz bir iniş gerçekleştirdiği öğrenildi.

Çiğli’de gümrük ve pasaport işlemleri yapılamadığından yolcuların uçaktan inişine izin verilmedi. Burada yakıt ikmali yapacak olan uçağın yeniden havalanıp Adnan Menderes Havalimanı'na ineceği ve bekleyen yolcularını alıp Almanya’ya döneceği bildirildi.

Bu arada aynı saatlerde Atlas Jet ve Türk Hava Yolları’na ait iki uçağın da Adnan Menderes Havalimanı’nı pas geçtiği, 10 dakika sonra ise alana sorunsuz indiği öğrenildi.