Şiddetli rüzgar nedeniyle İzmir'in Güzelbahçe İlçesi'nde bir balıkçı teknesi battı. Tekne sabah saatlerinde kıyıdan yaklaşık 200 metre açıkta battı. Teknedeki iki kişiden biri yüzerek karaya çıktı, diğer kişinin ise kayıp olduğu öğrenildi.


CESEDİ ÇIKARILDI

İzmir'in Güzelbahçe İlçesi'nde saat 10.30 batan Furkan adlı balıkçı teknesinde kayıp olduğu bildirilen Osman Oğuz'un cesedi çıkarıldı. Olay yerine gelen Deniz Polisi ekipleri bir ucu halen dışarıda olan tekneye dalış yapıp balıkçı Osman Oğuz'un cesedini çıkardı. Görgü tanıkları 10.5 metre uzunluğunda, sac teknenin Güzelbahçe balıkçı barınağına dönerken biranda alabora olduğunu, denizde tekneyi devirecek dalga olmadığını söyledi. Teknenin kaptanı Kemal Şen ve diğer balıkçı Şenol Vezir yüzerek kurtulurken, Deniz Polisi'ne ifade verdi.

İKİ BALIKÇI HASTANEYE KALDIRILDI

İzmir'in Güzelbahçe İlçesi'nde saat 10.30 sıralarında batan 'Furkan' adlı balıkçı teknesi tamamen sulara gömüldü. Batan teknenin kaptanı Kemal Şen ile diğer balıkçı 44 yaşındaki Şenol Vezir, Deniz Polisi tarafından karaya çıkartıldı. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından iki balıkçı, ambulanslarla Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılıp tedaviye alındı. Hastaneye akın eden yakınları gözyaşlarına boğuldu.

Bu arada, olayla ilgili yeni ayrıntılar da ortaya çıktı. Teknenin ön kısmında ayağının takılması sonucu kendini kurtaramayıp hayatını kaybeden 33 yaşındaki Osman Oğuz'un evli 2 çocuk babası olduğu belirlendi. Gece yarısından sonra denize açılan üç balıkçının sabah saatlerinde dönüşe geçtikleri, Güzelbahçe balıkçı barınağı yakınlarında teknenin bir anda su alıp ters döndüğü ve Şen ile Vezir'in kendilerini denize attıkları belirtildi. Yaklaşık 350 metre açıkta meydana gelen olayın ardından teknenin kıyıya doğru sürüklendiği, bunu da ekipman tamiri yaptırmak için Güzelbahçe'deki bir işyerine gelen Deniz Polisleri'nin fark ettiği belirtildi.

OTOPSİ YAPILACAK

Sahil Güvenlik Komutanlığı ve meslektaşlarından yardım isteyen polislerin, bir yandan da da balıkçıların bölgeye gitmesini sağladığı bildirildi. Denize atlayıp kıyıya kadar gelen Şen ile Vezir'in, balıkçılar tarafından tekneye alındıktan sonra, Oğuz'a ulaşmaya çalıştıkları ancak başarılı olamadıkları kaydedildi. Pasaport İskele'den yola çıkıp yaklaşık 50 dakikalık mesafeyi kat ettikten sonra olay yerine gelen Deniz Polisi'nin teknesine cesedi alınan Oğuz, Güzelbahçe'deki İZSU İskelesi'ne getirildi. Oğuz'un ölüm haberini alan yakınları iskeleye akın etti, sinir krizleri geçirdi. Oğuz'un cesedi ise savcının incelemesinin ardından Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.

Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.