Sebahat Çakıcı-Türkiye'de üniversite ve liselere hazırlık denildiğinde ilk akla gelen isim olan Uğur Dershaneleri, bundan böyle İzmir'de Uğur Hazırlık Liseleri olarak hizmet vermeye devam edecek. Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumlarının 46 yıllık deneyimi, başarısı ve vizyonuyla öğrencileri üniversiteye ve geleceğe doğrudan hazırlayan Uğur Hazırlık Liseleri, Türkiye'nin en özgün lisesi olarak eğitime yeni bir bakış açısı kazandırıyor. Konusunda uzman eğitim kadrosu ve 46 yıllık tecrübesiyle başarıyı gelenek haline getiren Uğur Dershaneleri, eğitim dünyasında yeni bir dönemi başlatarak bir yandan İzmirli öğrencilerin kariyerlerini planlarken, diğer yandan öğrencilere üniversiteye hazırlanma ayrıcalığı yaşatacak. Öğrencileri hem hayata hem de başarılı ve mutlu bir geleceğe hazırlayan Uğur Hazırlık Liseleri, 2013-2014 eğitim öğretim yılında ilk olarak Türkiye'de üç ayrı noktada hizmet verdi. 2014-2015 eğitim-öğretim döneminde İstanbul'da Bakırköy, Avcılar, Maltepe, Bağcılar, Halkalı; İstanbul dışında, Bursa, Adana, Tarsus, Samsun, Antakya, Trabzon, Malatya, Diyarbakır, Adapazarı, Fethiye, Ankara Polatlı ve İzmir gibi Türkiye'nin dört bir köşesinde hızla büyüyen Uğur Hazırlık Liseleri'nin ihtiyaçlar göz önünde tutularak kurgulanan bir sistemi var.

Uğur Hazırlık Liseleri İzmir Bornova Şubesi'nin lansman toplantısı, 27 Mayıs 2014 Salı günü saat 10:30'da, Uğur Dershaneleri, Uğur Yayınları ve Uğur Hazırlık Liseleri Genel Müdürü  Hande Alpay, Uğur Dershaneleri ve Uğur Hazırlık Liseleri Genel Müdür Yardımcısı Ali Esgin, Uğur Dershaneleri ve Uğur Hazırlık Liseleri İzmir Genel koordinatörü Yücel Yücel ve İzmir'deki basın mensuplarının  katılımlarıyla Konak Uğur Dershanesi şubesinde gerçekleştirildi.
Toplantıda konuşan Uğur Dershaneleri ve Uğur Hazırlık Liseleri İzmir Genel Koordinatörü Yücel Yücel, 'Uzun yıllardır eğitim sektöründe yer alıyoruz. Kurumumuz kadrosu ve başarılarıyla İzmir'de önemli bir marka olmuştur. Tecrübelerimizi ve kadromuzu güçlendirerek Uğur Hazırlık Liseleri çatısında bu yıl yeni binamızda eğitim öğretime başlayacağız. Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumlarının 46 yıllık deneyimi ve başarısıyla, hem okul hem dershane konsepti ile Türkiye'nin dört bir yanındayız. Türkiye'nin en özgün lisesi Uğur Hazırlık Liseleri olarak eğitime yeni bir bakış açısı kazandırıyor, kariyer odaklı yepyeni bir eğitim modeliyle gençleri geleceğe bugünden hazırlıyoruz' dedi. İzmir'de Uğur Hazırlık Liseleri olarak şimdilik üç okul planlandığını belirten Yücel ayrıca 'İzmir'deki öğrenciler de artık çağın gerektirdiği son teknolojik uygulamalardan eğitim sürecinde  yararlanacak. 1968'den bu yana eğitim öğretimde pek çok yeniliğe öncülük eden Uğur Dershaneleri, bugüne kadar birçok öğrencinin başarısında büyük pay sahibidir. Uğur Hazırlık Liselerini İzmir'e getirip Uğurlu değişimi gerçekleştirerek ilimiz için uğurlu bir iş yapmış olduk. Dileriz ki bu uğur sürsün ve ilimizden pırıl pırıl gençler yetiştirelim, bu gençler ülkemizin ve insanlığın hizmetinde yer alsın. Bu bizim hem yurttaşlık, hem de insanlık görevimizdir. Bunu başaracağımızdan eminiz'  dedi.