Ege Bölgesini etkisi altına alan yağmur, önceki gün akşam saatlerinden itibaren İzmir'de de başladı. Tıkanan mazgal ve rögarlarlardan taşan sular, yollarda birikintilere yol açtı. Karşıyaka İlçesi Şemikler Semti 6305 Sokak ve 1671 Sokak üzerinde bulunan bazı evlerde aralıklarla süren sağanak yağmur nedeniyle, su baskını yaşandı. Sokaktan evlerine giren suyu vatandaşlar, süpürge ve paspaslarla tahliye etmeye çalıştı. Her yağmurda su baskını ile karşı karşıya kaldıklarını söyleyen vatandaşlar, yetkililere tepki gösterdi. 6305 Sokak'da oturan Erkay Karakaya, "Önceki gün başlayan ve aralıklarla süren yağmur nedeniyle evde su artık eksik olmuyor. Bu sene kış ayında 3'üncü kez evimize tekrar su bastı" dedi.

Aynı sokakta oturan evli ve 4 çocuk babası Eşref Tanrıkulu ise, "Dünden beri yağmur yağıyor. Kimse gelipte yardımcı olmuyor. Kısacası bizimle ilgilenen kimse olmuyor. Her şekilde mağdur oluyoruz. Bütün komşularımızın hali aynı, bütün sokak bu vaziyette" diye sitem etti. Aynı sokak sakinlerinden 5 çocuk babası Koçeri Özçelik, "Önceki gün akşam yağmur başladı. Bütün eşyalarım mahvoldu. Sağlam birşeyim kalmadı" dedi. Belediye ekipleri baskın meydana gelen evlerdeki suyu tahliye etme çalışması başlattı.

İzmir Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, yağışlı havanın kentte pazar günü öğle saatlerine kadar aralıklarla süreceğini, pazartesi ve salı günü ise parçalı bulutlu bir havanın kentte etkili olacağını bildirdi.