48'inci Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun İzmir etabı, Kuşadası- Pamucak-Seferihisar- Güzelbahçe- Konak- Alsancak etabında koşuldu. Uluslararası kurallar gereği bisikletçiler start verdiği anda tüm güzergahta bisikletçilerin geçeceği ana arter ve yan yollar trafiğe kapatıldı. İzmir’de de saat 13.00’dan itibaren kent merkezindeki ana arterler polis tarafından bariyerlerle kapatıldı. Zaten hafta sonu yoğunluğu yaşayan kentte trafik tamamen durma noktasına geldi. Bu düzenlemeden haberi olmayan vatandaş ve sürücüler sürekli görevlilerle tartıştı. Sabah dershanelere giden öğrenciler de çıkışta belediye otobüslerinin güzergahlarıın değiştiğini, trafiğe açık yolların da tamamen kilitlendiğini görünce büyük şaşkınlık yaşadı. Çaresiz kalan vatandaşlar kilometrelerce yürümek zorunda kaldı. Her şeyden habersiz duraklarda otobüs bekleyenleri ise ESHOT’un motosikletli görevlileri uyarıp otobüslerin çalıştığı güzergahlara yöneltti.

Vatandaşlar metro istasyonlarına akın etti. Metroda da büyük yoğunluk yaşandı. İzmirliler güzergahın saatler önce kapatılmasına tepki gösterdi. Bazı vatandaşların da yollları belediyenin kapattığını zannedip tepkilerini belediyeye yönelttiği dikkat çekti.

Bu çilenin yanı sıra dünyanın dört bir tarafında milyonlarca bisikletsever televizyon ve internetten Bisiklet Turu’nu canlı izledi. Zaman zaman helikopterden de verilen görüntülerle İzmir’in güzellikleri tüm dünyaya ulaşmış oldu.