İzmir’in çevre yerleşimlerinde eskiyen, kaçaklara neden olan sağlıksız borular, Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlarıyla tarihe karışırken, vatandaşlar uzun ömürlü, basınca dayanıklı ve daha sağlıklı içme suyu şebekelerine kavuştu. 2004 – 2012 yılları arasında 2140 kilometre uzunluğunda içme suyu şebekesi döşeyen İZSU Genel Müdürlüğü, halen 18 ilçe için kurduğu şantiyelerde çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda İZSU, toplam 40 milyon liralık yatırımla 900 kilometre uzunluğunda yeni içme suyu şebekesi döşüyor.

Hangi bölgelerde çalışma var?

İZSU, Aliağa’nın içme suyu şebekesini baştan sona yeniliyor. 163 kilometrelik şebeke yatırımının 13 kilometresi tamamlandı.

Aliağa Çaltıdere Köyü ile Foçaköy evlerinin bulunduğu bölgenin şebekesi yenileniyor. 30.8 kilometrelik şebeke yatırımının 12.8 kilometresi tamamlandı.

Aliağa Çıtak, Güzelhisar ve Karakuzu köyleri, Foça Kozbeyli ve Çakmaklı köyleri, Menemen Emiralem ve Süleymanlı Köyü ile Urla Barboros Köyü içme suyu şebeke yenileme çalışmaları kapsamında 75 kilometrelik şebeke yenileniyor. İmalatın 58 kilometresi tamamlandı.

Konak, Buca, Bayraklı, Bornova, Balçova, Narlıdere, Güzelbahçe, Karabağlar, Çiğli ve Gaziemir ilçeleri muhtelif sokaklar içme suyu inşaatı kapsamında 58.5 kilometre uzunluğunda içme suyu şebekesi döşenecek.  Bu çalışmaların 11.5 kilometrelik bölümü tamamlandı.

Urla merkez, Çeşmealtı ve İskele mahallelerinin içme suyu şebekeleri baştan sona yenileniyor. 206 kilometrelik yatırım tamamlanma aşamasına gelindi.

Yine Urla’da Zeytinalanı, İçmeler, Torasan mahallelerinin şebekeleri baştan sona yenileniyor. 185 kilometrelik yatırımın 178 kilometresi tamamlandı.

Menderes’teki Şaşal, Efemçukuru, Küner ve Ataköy, Torbalı’daki Yeşilköy, Karabağlar’daki Tırazlı, Bornova’daki Gökdere ve Güzelbahçe’deki Payamlı köyleri içme suyu şebeke inşaatı kapsamında, 77 kilometre uzunluğunda içme suyu şebekesi tamamlanma aşamasına geldi.

Menderes Değirmendere Mahallesi ve Yeniköy Bahçecik Mahallesi’nin şebekeleri yenileniyor. 34 kilometrelik yatırımın 22 kilometresi tamamlandı.

Kemalpaşa Örnekköy Mahallesi ve Yukarı Kızılca Mahallesi’nin şebekeleri yenileniyor. 27 kilometrelik yatırımın 10 kilometresi tamamlandı.

Bayındır Çiftçigediği ve Çınardibi köylerinin şebekeleri yenileniyor. 23 kilometrelik yatırımın 21 kilometresi tamamlandı.

Menemen Maltepe Mahallesi’nin şebekeleri yenileniyor, Seyrek-Villakent arası iletim hattı yapılıyor. 17 kilometrelik yatırımın 11 kilometresi tamamlandı.

İZSU ayrıca, Selvili Pompa ile Kadifekale arasına 910 metre uzunluğunda iletim hattı çalışmalarına başladı.