Amerika Birleşik Devletleri’nde faaliyet gösteren, ülkenin önde gelen inşaat firmalarından olan Magellan Gayrimenkul Geliştirme Yatırım Grubu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu makamında ziyaret etti. Kentteki yatırım olanaklarını değerlendirmek için İzmir’e gelen firma yetkilileri David Jay Carlins, Rebecca Carlins ve Brain David Gordon’a Kavuklar Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve Bornova Belediyesi Meclis Üyesi Abdullah Kavuk ile Çağrı Kanver Kavuk eşlik etti.

Magellan Gayrimenkul Geliştirme Yatırım Grubu yetkililerini ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “ABD’li heyet, İzmir’de özellikle liman arkası bölgesi ile ilgileniyor. Alsancak Limanı ile Karşıyaka Turan arasında kalan 470 hektarlık bölgede kurulacak olan Yeni Kent Merkezi’nde yatırım düşünen konuklarımıza, İzmir’i ve kentin giderek gelişen yatırım fırsatlarını anlattık. İzmir’i özellikle hizmet ve turizm sektörlerinde geliştirmek istiyoruz. Yerel yönetim olarak kenti geleceğe taşımaya yönelik çabalarımız özel sektörü de tetikliyor. Kentin cazibesini arttırdığımız için mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.

Son yıllarda İzmir’in hızla kabuk değiştirdiğine işaret eden Başkan Aziz Kocaoğlu, “Kentin gelişimine katkı koyacak projelere destek olmayı sürdüreceğiz. İzmir yükselen bir değer. Kentimize olan ilginin giderek katlanması bizi mutlu ediyor” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, konuklarına Yeni Kent Merkezi’nin yanısıra, planlamaları devam eden İnciraltı’nın sağlık, turizm, günübirlik tesisler, geriatri ve jeotermal turizm merkezleri olarak yeniden tasarlanmasına ilişkin proje ile Güzelbahçe, Urla, Seferihisar, Karaburun ve Çeşme ilçeleri ile yakın çevresini kalkındırmak amacıyla başlattıkları Yarımada çalışmaları hakkında da bilgiler verdi.

Bol ödüllü grup


Magellan Gayrimenkul Geliştirme Yatırım Grubu Başkanı David Jay Carlins ise Chicago merkezli firmanın Yeni Kent Merkezi’nde yüksek kaliteli, çevre dostu kentsel mekanlar yapmayı arzuladığını ve İzmir’de bu amaçla incelemeler yaptıklarını anlattı. 

Magellan Grubu, Chicago, Katar ve Abu Dabi’de bugüne kadar toplam 1.5 milyar dolarlık yatırım yaptı. Türkiye’de 400-500 milyon dolarlık yatırım yapmayı hedefleyen grup, Chicago Aqua’ adlı projeyle, Chicago Mimarlık ve Tasarım Müzesi 2008 Amerikan Mimarlık Ödülü ve Uluslararası Gayrimenkul Ödülü gibi bir çok prestijli ödül kazandı.