‘Çocuk ve Çevre’ temasıyla bu yıl ikincisi düzenlenen resim yarışmasına Temel Eğitim bölümü 6–7 ve 8 sınıf öğrencileri katıldı. 30 Nisan’a kadar katılımım açık olduğu yarışmaya İzmir içinden ve çevre ilçelerden çok sayıda öğrenci katıldı.

İzmirgaz Genel Müdürlük binasında gerçekleştirilen törene İzmirgaz Genel Müdürü H. Burçin Yandımata, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Temel Eğitim Bölüm Müdürü Metin Ender Karabulut, Genel Koordinatör Halil Tataş, öğrenciler, öğretmenler ve çok sayıda veli katıldı.

Yarışma ile ‘temiz bir çevre nasıl olmalı’ sorusunun cevabını aradıklarını belirten Yandımata, “Yarışmaya resmi ve özel okullardan özellikle çok sayıda köy okulundan katılımın olması bizi son derece mutlu etti.  Amacımız geleceğimizin temel taşları olarak gördüğümüz çocuklarımızın çevre duyarlılığını artırmak ve onların bu yönde göstermiş olduğu çabaları ödüllendirmektir. Yarışmaya katılan 730 esere baktığımızda çocuklarımızın bu yöndeki gayretleri bizleri son derece mutlu etmiştir. Buradan, yarışmaya karılan tüm öğrencilerimize, onları destekleyen öğretmenlerine, okul yönetimlerine ve değerli katkıları için İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından, yarışmanın birincisi Maltepe İlköğretim Okulu öğrencisi Selda Yüksel bin 500 lira değerinde diz üstü bilgisayar, ikinci Mimar Kemalettin İlköğretim Okulu öğrencisi Ceyda Cebeci bin lira değerinde diz üstü bilgisayar, üçüncü Vali Rahmi Bey İlköğretim Okulu öğrencisi Berke Gündoğdu dijital fotoğraf makinesiyle ödüllendirildi. Mansiyona değer görülen Kıbrıs Şehitleri Ortaokulu öğrencisi Simge Melek Kaya, Maltepe İlköğretim Okulu öğrencisi Tuğba Ok ve Çiğli Hasan Sağlam İlköğretim Okulu öğrencisi Yağmur Dinç’e tablet bilgisayar hediye edilirken, sergilenmeye değer görülen 14 eser sahibine ise sergi katılım belgesi verildi. Dereceye girenlerin öğretmenlerini de unutmayan İzmirgaz, birincinin öğretmeni Emine Bilgiç’i yarım altın, ikincinin öğretmeni Nevin Danışman ve üçüncünün öğretmeni Muazzez Dönmez’i çeyrek altınla ödüllendirdi.