AKP'li Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 'Kardeş Büyükşehir Projesi' kapsamında Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu'yu makamında ziyaret etti. Burada yaptığı açıklamada, kardeş oldukları AKP belediyelerle bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunacaklarını ifade eden Karaosmanoğlu, ilçelere küçük dokunuşlar yapacaklarını belirtti.

Siyasetin kendileri için hizmet anlamına geldiğini, AKP belediyeciliğinin Türkiye'de adeta bir marka olduğunu iddia eden Karaosmanoğlu, Akıllı insan parayı bulur, kaynak bulur. İnsanın aklı yoksa istediği kadar para olsun onları saçar savurur" dedi. Karaosmanoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kentte ayrımcılık, partizanlık yaptığını görmekten son derece üzgün olduğunu söyledi.

'Baraj havzasına kanalizasyon akıyor'

Halkın ayrımcılıkla, partizanlıkla, haksızlıkla barışık olmadığını belirten Karaosmanoğlu, şöyle konuştu:
"İzmir Büyükşehir Belediyesi, gerek Menderes ilçemize gerek diğer bütün ilçelere asla ayrımcılık yapamaz. Yaparsa halk bunu cezalandıracaktır. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanını, gerek Menderes'e hangi partiden olursa olsun diğer ilçelere ayrım yapmadan yatırım yapmaya davet ediyorum' dedi. Büyükşehir'in bütün ilçe belediyelerindeki hizmetlerden de sorumlu olduğunu söyleyen Karaosmanoğlu, "Baraj havzalarına bile kanalizasyonlar akıyor. İzmir hakikaten dünyanın cennet köşelerinde birisidir. Ama gerekli güzel eller dokunmadığı için İzmir güzelliğini kaybediyor. Sahiller kötü durumda, çevreye duyarlı kardeşlerimizi İzmit'e davet ediyorum. Halkımızla beraber denize gidiyoruz. Denizlerimizi yüzülebilir hale getirdik. Partizanlıkla bir yere varılmaz. Demokraside halk bunu affetmez, affetmeyecektir de. Başkan'ın eksikliği gidereceğine inanıyorum. Kendini toparlayıp, gerekli yatırımları yapsın. Zaten yapma zorunluluğu var, takip ediyorum. Paylaşacağım en önemli şey bilgi ve tecrübedir. Ortak projelerimiz olabilir' dedi.


Türkiye'nin en borçlu belediyesinin başkanı böyle konuşamaz

Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kocaoğlu, Karaosmanoğlu'nun İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik "ayrımcı, iş bilmez, müsrif ve çevreye duyarsız" suçlamalarının "ne edebe ne de adaba" uyduğunu söyledi.
Başkan kocaoğlu şunları söyledi:Bize belediyecilik dersi verenler, önce devlete olan borcunu ödeyecek. 'Türkiye'nin en borçlu belediyesi'nin başkanı, Hazine'ye borcu olmayan İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne 'kaynak israfı' suçlamasını getiremez. Getirirse de komik duruma düşer. Sayın Karaosmanoğlu da, tıpkı benim gibi 2004 yılında büyükşehir belediye başkanı seçildi. O dönemde Türkiye'nin en borçlu belediyesi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ydi. İzmir ise listede 3. sırada yer alıyordu. Yıl 2015 olmuş; listeye bakıyorsunuz, Kocaeli hala 'en borçlu' belediye.. 5.5 milyar lira gibi bir borcu var. İzmir'in ise Hazine'ye borcu kalmadı. Buradan kamuoyuna soruyorum: Kaynak israfı yapan kimdir? Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nden çare uman ilçe belediye başkanı arkadaşlarıma da 'aman dikkat' diyorum. Örnek aldığınız belediye gibi yapmayın sakın!

43 adet mavi bayraklı plajımız var

Sayın Başkan İzmit Körfezi'ni övüp İzmir Körfezi'ni eleştirmiş. 'İzmir Körfezi'nin halini görüyorum. Biz şimdi mavi bayraklı plajlarda yüzüyoruz. Burada doğal plajları bile koruyamıyorlar' demiş. Bunu duyunca, Türkiye'deki mavi bayrak listesine bir göz atayım dedim. Baktım, Kocaeli'nde sadece 2 adet mavi bayraklı plaj var. Beğenmediğiniz İzmir'de tam 43 adet mavi bayraklı plaj yer alıyor. Bizim 'adaletsiz bir başkan' olduğumuz iddiasına gelince.. AKP'li belediyelere verdiğimiz destekleri geçtiğimiz günlerde açıkladık. Sanıyorum bu bilgiyi de kendisinden saklamışlar. Ayrıca 2004-2009 döneminde AKP'den tam 15 belediye başkanıyla çalıştım. Partizanlık yapıp yapmadığımızın şahidi onlardır; gidip sorsunlar. Özetle, Sayın Karaosmanoğlu'nun bu yaptığı, yani bir belediye başkanı olarak bir başka kente gidip o kenti 'yerin dibine batıran' ithamlarla suçlaması, ne edebe ne de adaba uyuyor. Üstelik söylediklerinin haklı bir yanı da yok!'