İzmir’in EXPO 200 adaylığını dünyaya anlatmak için 23 Nisan Çocuk Şenliği'ne evsahipliği yaptıklarını belirten Vali Kıraç, 10 gündür devam eden etkinliklerin şehrin gülümseyen yüzünü, misafirperverliğini ve organizasyon gücünü ortaya koyduğunu söyledi: “İzmir sokaklarındaki çocuk görüntüleri, etkinlikler, sosyal ve kültürel aktiviteler, kent halkının misafirperverliği, organizasyon performansı mükemmeldi. Bu etkinlikle 46 ülkeden 900 minik gönüllü elçi de kazanmış olduk. Misafirlerimize her ortamda kentin EXPO 2020 adaylığını anlattık, güzel İzmir’i tanıttık. Yabancı öğrencileri 10 gün süreyle evlerinde ağırlayan ailelere, organizasyon komitesine, Büyükşehir Belediyemiz'e, TRT’ye, EXPO çalışanlarına ve bizi hiç yalnız bırakmayan şehir halkına teşekkür ederim. Cumhuriyetimize yakışır bir etkinlik oldu.”

'İZMİR POZİTİF BİR ŞEHİR'

2013 yılının ilk altı ayında İzmir’in yerli ve uluslararası birçok büyük organizasyona evsahipliği yaptığını hatırlatan Vali Kıraç, “Her bakımdan pozitif bir şehiriz. Çocuk şenliğimiz, festival tadında sürdü. Organizasyon yeteneğimiz ve kurumlar arasındaki koordinasyonla dünyaya, 'Hazırız' mesajı veriyoruz. Şimdi insanlığın büyük sosyal, kültürel ve bilimsel buluşması olan EXPO 2020’nin küçük provalarını gerçekleştiriyoruz. İzmir’in arkasında, bütün Türkiye’nin desteği var.” şeklinde konuştu.

ÇOCUK KÖYÜNE BİNLERCE ZİYARETÇİ

35. TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği için Kültürpark Fuar Alanı 4. Hol'de bulanan Çocuk Ülkesi'ni, binlerce İzmirli ve çevre illerden gelen çocuklar ziyaret etti. 5 bin metrekare alana inşa edilen Çocuk Ülkesi'nde, TRT Çocuk’un bütün karakterleri bulunuyor. Faaliyete 150 çocukla katılan Suriye, en kalabalık grup oldu.