Konak Belediyesi'nin düzenlediği 2. Uluslararası Çocuk Şenliği ve 4. Sokak Oyunları Festivali'nde bir hafta boyunca renkli görüntüler yaşandı. Bu yıl etkinliklere Romanya, Makedonya, Bulgaristan, Ukrayna, KKTC ve Gürcistan'dan 356 çocuk katıldı.

İzmirli ailelere konuk olan çocuklar bugüne kadar Türkiye'de sadece İstanbul ve Ankara'nın adını duyduklarını ve İzmir'i hiç bilmediklerini söylediler. İzmir'i ve İzmirlileri tanıdıktan sonra çok sevdiklerini ve ülkelerine döndükten sonra Türkiye ve İzmir'i tanıtmaya çalışacaklarını dile getiren minikler; barış, sevgi ve dostluk mesajları verdiler.

İzmir'in 2020 EXPO'ya talip olduğunu konuk kaldıkları ailelerden öğrenen çocuklar, bu sürecin de başarıyla sonuçlanması için ülkelerinde 'İzmir tanıtımı' yapacaklarını söylediler.

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, geleneksel olarak her yıl düzenlenen etkinliklere çeşitli ülkelerden yüzlerce çocuğun katıldığını ve onların çok önemli iyi niyet elçileri olduğunu söyledi. Başkan Tartan, "Boşuna çocuktan al haberi dememişler. Burada kaldıkları bir hafta boyunca dostluklar oluştu. Kaldıkları ailelerin yanında önemli bağlar kuruldu. İzmir'i ve İzmirlileri tanıdılar. EXPO sürecini bile öğrendiler ve destek verme kararı aldılar. Minik yürekleriyle ülkelerinde bize gönüllü tanıtım yapacaklar. Biraraya gelince hepimiz ortak noktalarda buluşuyoruz. Aramızda dostluk oluşuyor, sevgi bağı kuruluyor. Önemli olan da budur. İzmir'e yakışır bir sevgi gösteren gönüllü ailelere de teşekkür ediyorum" diye konuştu.