130'dan fazla türden 1500’ü aşkın hayvana sahip İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı ailesine bir de yavru kanguru katıldı. 

Geldiği günden itibaren parkın neşe kaynağı olan sevimli hayvanın Avustralya’dan başlayıp İzmir’e uzanan hikayesi filmleri aratmıyor. Hayvan tacirleri tarafından Avustralya’daki yuvasından koparılıp satılmak üzere binlerce kilometre uzağa getirilen kanguru yavrusu, 15 Ekim 2013 tarihinde İpsala Sınır Kapısı’nda yasa dışı yollardan ülkemize sokulmaya çalışılırken yakalanmıştı. Enez ilçesinde yediemin olarak verildiği havyanseverlerin koruması altında akıbetini bekleyen Türkiye’nin ilk Avustralyalı mültecisine (!), İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı kapılarını açtı. Hakkındaki mahkeme sürecinin sonlanmasının ardından Edirne’ye giden Doğal Yaşam Parkı görevlileri, yavru kanguruyu İzmir’e getirdi. Sempatik hareketleriyle daha ilk günden parkın gözdesi olan İzmir’in ilk kangurusu, yeni yuvasına kısa sürede alıştı. 

İzmir’in ilk kangurusunun ilk ziyaretçisi ise Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu oldu.  Kucağına alarak sevdiği sevimli yavruya “Şanslı” adını veren Başkan Aziz Kocaoğlu, “Hayvan tacirlerinin elinden kurtarılıp İzmir gibi bir kente ve böylesine güzel bir doğal yaşam parkına geldiği için çok şanslı” diye konuştu.  Gördüğü sevgiyi karşılıksız bırakmayan Şanslı, yaptığı sevimli hareketlerle Başkan Kocaoğlu’nun gönlünü fethetti.