Çiğli Belediyesi uygulayacağı önemli projelerle kentin gelişim ivmesine hız kazandıracak. Çiğli İstasyonaltı mahallesinde mevcut belediye şantiye binasının yetersiz kalması nedeniyle, Uğur Mumcu Mahallesi'nde  içinde idari binaların yanı sıra basketbol sahası, yemekhanesi, soyunma odaları, toplantı salonu, duşları ve fitness salonu bulunan yeni bir şantiye tesisine kavuşuyor.  Uygulama projesi ile ihalesi tamamlanan ve 16 bin metrekarelik alanda kurulması planlanan şantiye tesislerinin yanında ayrıca pazaryeri, futbol sahası ve halkın rahat nefes alabileceği bir mesire alanı kazandırılacak.

1 yılda tamamlanacak


Temeli atıldıktan sonra bir yıl içinde hizmete hazır gelecek şantiye binasında fen, temizlik ve park ve bahçeler müdürlüklerinin birimleri bulunacak. Şantiye alanında araç bakım üniteleri, konteyner, bank gibi malzemelerin üretim atölyeleri de olacak. Ayrıca tüm işçilerin ihtiyaçlarının karşılanabileceği bir bina yapılacak ve binada yemekhane, duşlar, soyunma odaları, çay ocağı, toplantı salonu, doktor, berber ve sendika odaları bulunacak.  Formda kalmak isteyen işçiler için fitness salonu da açılacak. Açık havada ise kamelyalar ve tüm hizmet araçları için park alanı olacak.

Başkan Metin Solak, uzun yıllar hizmet verecek projeyi en ince ayrıntısına kadar planladıklarını belirterek, her türlü ihtiyacın karşılanabileceği, modern bir şantiye alanı yapacaklarını söyledi. İşçilerin çalışma koşullarını iyileştirmek adına hiçbir detayı atlamadıklarını belirten Başkan Solak, "Çiğli'nin modern yüzü olacak yeni bir şantiye alanı planlıyoruz. İşçilerimizin genel ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir yapı olacak. Bizzat projenin içinde yer aldım. Projeyi en kısa zamanda tamamlamak istiyoruz. Gerekli mali imkanlar oluşturulduktan sonra en geç bir yıl içinde proje tamamlanacak" diye konuştu.