Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “İpi göğüsleyeceğiz”, Vali Cahit Kıraç ise, “İzmir zaten güzel bir kent. Sunumda bu güzelliği ne kadar anlatabilirsek onu yapacağız” dedi.

Kentin temasının sağlık olarak belirlendiği ikinci sunum için başkanlığını Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın yapacağı 71 kişilik heyet, bugün, sabah saatlerinde İzmir’den İstanbul aktarmalı olarak Fransa’nın başkenti Paris’e uçtu. Bakan Akdağ ile dünyaca ünlü Türk kalp uzmanı Dr. Mehmet Öz’ün de yarın Paris’te heyete katılacağı öğrenildi.

İPİ GÖĞÜSLEYECEĞİZ


Yolculuk öncesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Birinci sunumumuz da çok iyiydi. İkincisi için de çok iyi hazırlandık. Heyecanlıyız. İnşallah sonunda ipi göğüsleyeceğiz. BIE delegelerinin ve dünya basınının takdirine sunulacak. Bu sunumun sonucunda EXPO 2020’yi ülkemize getirmek istiyoruz. Bunun için herkes birlik ve beraberlik içerisinde elinden gelen çabayı gösteriyor, yapıyor. Bize ne görev düşüyorsa yapıyoruz ve yapmaya hazırız. Paris’ten döndükten sonra İzmir’e gelip birkaç gün sonra Güney Kore’deki Türk Günü'ne katılmak için hareket edeceğiz. Sanıyorum giderek hızlanan tempoda lobicilik çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Başarmak üzere yola çıktık. Başaracağımıza inanıyoruz. İnancımız çalışmalarımızı güçlendiriyor. Bu sefer 5 rakip olması öncekine göre belki işimizi daha kolay hale getirir. Benim konuşmam selamlama konuşması olacak. 20 dakikalık sunum içerisinde bir buçuk veya 2 dakikalık bir konuşmam olacak. Biz de İzmir’de yerel yönetimini ve planlama çalışmalarına satır başları ile değineceğiz” dedi.

KONUŞMACIMIZ DÜNYANIN BİR NUMARASI

İzmir Valisi ve EXPO 2020 Yönlendirme Kurulu Başkanı Cahit Kıraç ise, “Kafilemiz yola çıktı, hazırlıklarımız tamam. Sunumumuz ve konuşmacılarımız hazır. Güzel bir güne başlıyoruz hep birlikte. İnşallah planladığımız gibi gidecek. Diğer ülkeleri de göreceğiz. İyi bir sunum hazırladığımızı düşünüyorum. İzmir zaten güzel bir kent. Sunumda bu güzelliği ne kadar anlatabilirsek onu yapacağız. Champs Elsysess'deki Kültür Turizm Ofisini EXPO ofisi haline getirdik. Paris sokaklarını EXPO görsellerimizle donattık. İyi olacağını düşünüyorum. Diğer kentlerin hazırlıklarını da orada göreceğiz. Onların tam detayını alamadık ama biz bu sefer sunumumuzla hazırlıklarımızla çok iyi hazırlandık. Konuşmacımız Dr. Mehmet Öz, dünyanın bir numarası. Lucien Arkas da sektörünün önde gelen ismi. Sağlık Bakanımız temamız olan sağlık konusunda Türkiye'nin dönüşümlerini anlatacak. Büyükşehir Belediye Başkanımız ev sahibi olarak yapılan çalışmaları ve hazırlıkları dile getirecek. Defne Samyeli Hanım sunacak. Biri temamız diğeri İzmir ile ilgili 1.5'ar dakikalık iki barkovizyon gösterimi olacak” diye konuştu.

PARİS’TE İZMİR RÜZGARI


Heyet daha gitmeden, Paris'in çeşitli bölgeleri ve Chapms Elsysess'in en görünür yerleri ve kuleler, İzmir'in EXPO adaylığıyla ilgili afişlerle donatıldı. Aynı zamanda EXPO 2020 İzmir Paris Ofisi'nin dış cephesi, konuyla ilgili olarak giydirildi.

EXPO 2020’de İzmir’le birlikte Tayland’ın Ayutthaya, Brezilya’nın Sao Paulo, Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dubai ve Ruyla’nın Ekaterinburg kentleri de yarışıyor.