Bayraklı'da engelleri kaldırmak için çalıştıklarını anlatan Karabağ, Bayraklı Engelli Eğitim Yardımlaşma, Dayanışma Derneği'nin hizmet binası, yemek ve kaldırım sorunlarını çözdü. Yeni hizmet binasının tamamlanmasıyla Osmangazi'deki binanın yatılı engelli merkezi haline getirilmesini hedeflediklerini vurgulayan Başkan Karabağ, "Amacımız, Bayraklı'da engelleri ortadan kaldırmak" dedi.

Bayraklı Engelli Eğitim Yardımlaşma Dayanışma Derneği Başkanı Vural Gürbulak ve dernek üyeleri Osmangazi hizmet binasında Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ile buluştu. Başta derneğin hizmet binası ve yemek sorununu ortadan kaldıran Karabağ, derneğin ihtiyaç ve gereksinimlerini imkanlar dahilinde karşılayacaklarını belirterek, 23 Nisan'da da Anıtkabir ziyareti sözü verdi.

Engelleri kaldırıyoruz

Derneğin Engelli Eğitim Merkezi açması için destek vereceklerini kaydeden ve Bayraklı'daki Piyale ilkokulu karşısındaki alanda da hizmet yeri tahsis eden Başkan Karabağ, "İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sırrı Aydoğan'ın Bornova Belediye Başkanlığı döneminde engelli rehabilitasyon merkezi olarak inşa edilen Bayraklı Belediyesi'nin şuanki Osmangazi Hizmet Binası'nı gerçek amaç ve işleviyle yeniden tahsis edeceklerini söyledi. Başkan Karabağ, "Belediyemizin yeni hizmet binasının tamamlanmasıyla Osmangazi binasını yatılı engelli merkezi haline getirmek istiyoruz.  Amacım, burada engelli vatandaşlarımızın da kalabilmesini sağlamak. Zaten bu binanın inşası Avrupa standartlarında engelliler için özel yapıldı. İzmir'de engellilerin kalabileceği bir yatılı merkez yok. Bina çevresi de yine engellilere özel olarak düzenlenecek. Parklar, kaldırımlar, yollar ona göre yapılacak. Engellilerin önündeki engelleri kaldırıyoruz. Bu kapsamda pazar yerlerinde ücretsiz stant açmalarını ve evlerine gelir kazandırmalarını sağlıyoruz. Bizim görevlerimiz içinde olan bölümleri biz, Büyükşehir'in görev ve yetkisinde olan konularda da onlardan destek isteyerek, sorunları aşmaya çalışıyoruz" dedi. Başkan Karabağ, Bayraklı Engelli Eğitim Yardımlaşma Dayanışma Derneği'ne ayrıca birlikte Anıtkabir'e gitme müjdesi de vererek, engelli vatandaşların gönüllerini kazandı.