Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı Strateji Geliştirme Şube Müdürlüğü; Akdeniz kentlerinin kalkınma stratejileri ve stratejik plan hazırlık tecrübelerini paylaşarak bölgede ortak bir ağ oluşturmayı amaçlayan proje çerçevesinde, öncelikle Tunus’un Sousse kenti için yapılacak kentsel gelişim planının hazırlanmasına katkıda bulunacak. Projede “katılımcı üye” olarak yer alan İzmir Büyükşehir Belediyesi, stratejik planı olmayan diğer Akdeniz kentlerine de önümüzdeki süreçte destek olacak.

 
Bilgi Transfer Merkezleri kurulacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Sousse için yapacağı çalışmaya destek olması amacıyla, İspanya’nın Malaga, Tunus’un Sfax ve Lübnan’ın Al-Fahyaa kentlerini merkez alacak şekilde Bilgi Transfer Merkezleri (KTC) kurulacak. Bu merkezler sayesinde, ortaklar ile katılımcı üyeler sürekli bilgi paylaşımında bulunabilecek, planları hazırlayacak teknik ekipler için e-eğitimler gerçekleştirilecek. Bilgi transfer merkezleri aracılığıyla, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kendi stratejik planını hazırlarken kazandığı tecrübeler ve metodlar paylaşılacak. Böylece, Akdeniz Kentler Birliği ağında bulunan ve daha önce bu konuda tecrübesi bulunmayan kentlerle, planlarını hazırlamış olan kentler arasında kentsel kalkınma stratejileri konusunda bilgi akışı sağlanmış olacak.

 
Proje 24 ay sürecek

24 ay sürecek projenin ortakları arasında Akdeniz Kentler Birliği Genel Sekretaryası görevini yürüten Barcelona Metropol Bölgesi Su ve Katı Atık İdaresi, İspanya’nın Katalonya Bölgesi, Tunus’un Sfax Bölgesi Belediye Meclisi, Tunus’un Sousee Belediye Meclisi, İspanya’nın Endülüs Bölgesi’nden Stratejik Araştırma ve Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Vakfı (CIDIES), Lübnan’ın Saida Belediye Meclisi ile Lübnan’ın Al-Fahyaa Belediye Birliği yer alıyor.

 
Barcelona’da İzmir sunumu

İzmir Büyükşehir Belediyesi, ‘Sürdürülebilir Kentsel Kalkınma Stratejileri ve Üç Yeni Kentsel Kalkınma Stratejisi Akdeniz Ağı (USUDS) Projesi’ kapsamında İspanya’nın Barcelona kentinde düzenlenen konferansta, 2010-2017 Stratejik Plan sürecini özetleyen bir sunum da gerçekleştirdi. Konferansta, projeyi destekleyen kurumların temsilcileri, partner kentlerin temsilcileri ile katılımcı üye kentlerin temsilcileri tecrübelerini paylaştı.