Mehmet Akif Çakmak- Selim Selimoğlu-Bir dizi etkinlik ve açılış apmak üzere İzmir'de bulunan Ak Parti İzmir Milletvekili ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım İzmir Büyükşehir Belediyesi davası ile ilgili konuştu. İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik gerçekleştirilen operasyonlar sonrasında hazırlanan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da yargılanmasını içeren iddianame hakkında Yıldırım, herkesi yargıyı etkileyecek açıklamalardan kaçınmaya davet etti. Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu ifade eden Bakan Yıldırım, "Bir süreden bu yana İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik devam eden soruşturmalar, incelemeler var. Nihayet konu iddia safhasına, yargılama safhasına geçmiş bulunuyor. Bir İzmirli olarak, İzmir'in milletvekili olarak öyle ya da böyle benim arzum mahkemeyi etkilemekten vazgeçip, herkesin yargıya şu çağrıyı yapması lazım; 'Bir an önce bu işler görülsün, zaman uzamasın. İzmir'in üzerindeki bu şaibeler de kalksın'. Başkanımız da her zaman yanımızda, sorunumuz yok. Yargılama hızlı şekilde olmalı, gerçekler ortaya çıkmalı. Biz hiçbir kesin hüküm olmadığı sürece peşinen suçlu olarak ilan edilmesini asla asla kabul etmiyoruz. Buna Başkanımız da dahil" diye konuştu.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysi Eroğlu ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım yaptıkları toplu açılış töreniyle İzmir İçmesuyu 2. Merhale İsale Hattı 2. Kısım işi ile Kınık Sağ Sahil Sulaması projelerinin temeli atılırken, İzmir Güzelhisar Barajı Mansap Ovaları Sulaması'nın açılışı yapıldı. Veysi Eroğlu ve Binalı Yıldırım ihaleleri alan firmalarla pazarlık yaparak, projelerin tarihini 1 sene geriye çektirdi. İzmir'e vefa borcu olduğunu söyleyen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysi Eroğlu kendi hükümetleri döneminde İzmir'e 1,5 milyar liralık bir yatırım yaptıklarını belirtti. İzmir için sözünü verdikleri 35 projenin 9 tanesini başlattıklarını dile getiren Binalı Yıldırım, 3-4 ay içerisinde bazı projelerin daha hayata geçirileceğini ifade etti. İzmir'in potansiyelini yakalama yönünde harekete geçtiğini anlatan Yıldırım, "Büyük Atatürk, İktisat Kongresi'ni boşuna İzmir'de toplamadı, ticareti bilen tek şehir İzmir'di. İzmir inşallah EXPO'suyla önümüzdeki projelerle 5 yıla kadar tekrar aynı konuma gelecek" şeklinde konuştu. Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen törene Veysi Eroğlu ve Binali Yıldırım'ın yanı sıra, İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Ak Parti İzmir Milletvekilleri de katıldı.      


Yeni projeler yolda

İzmir'de hizmetlerin, yatırımların birbiri ardına devam ettiğini dile getiren Yıldırım, ABD'deki Brookings Enstitüsü tarafından yapılan araştırma sonucunda hazırlanan rapora dayanarak, "Şangay, Riyad ve Cidde'den sonra İzmir 4. sırada yer alıyor. Ankara ve İstanbul İzmir'in arkasından geliyor. İzmir'e de bu yakışır. İzmir, yavaş yavaş gerçek potansiyelini yakalama yönünde harekete geçti. Genel seçimler öncesinde söz verdiğimiz 35 projenin 9'u hayata geçti. 20'siyle ilgili de hazırlıklar devam ediyor. Önümüzdeki 3-4 ay içinde 3 tanesine daha başlayacağız. İzmir, EXPO'suyla önümüzdeki projelerle 5 yıla kadar tekrar aynı konuma gelecek. İzmir-Ankara hızlı tren ihalesini de söz verdiğimiz gibi yaptık, Gördes Barajı'ndan İzmir'e yapılacak isale hattının, 1,5 milyon İzmirli'ye hizmet vereceğini hesaplıyoruz. İzmir'de yeşillikler artacak, artık İzmir'in kavakları da toprakları da Orman ve Su İşleri Bakanımıza emanet" şeklinde konuştu.

Stat arazisini verebiliriz

Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu'da İzmir'e vefa borçlarının olduğunu belirterek, 2023 Türkiye hedefine İzmir'in hazır olduğunu söyledi. İzmir'e 1,5 milyon liralık bir yatırım yaptıklarını dile getiren Eroğlu, "İzmir'de bir su sıkıntısı vardı. Kocaoğlu bizi İZSU yetkilileri ile birlikte ziyaret etti ve sıkıntılarını anlattı, boynumuzun borcu dedik Gördes Barajı'nı 2008 yılında bitirdik.  35 projesinden ilham alarak modern sulamayla ilgili 35 göleti de İzmir'e kazandıracağız. Başbakanımız 2 baraj açılışı için daha sonra buraya gelecek. Artık son derece değerli olan su kaynaklarının kullanımını dikkatli bir biçimde yapmaya gayret ediyoruz. Ormanları iyi koruyan bir bölge müdürlüğümüz var. Gaziemirde bize ait bir araziye stad yapılması gündemdeymiş, araziyi vermek Orman Bölge Müdürlüğümüzün boynunun borcu" dedi. 

İzmir Valisi Cahit Kıraç ise her an yeni yatırımların yapıldığı bir il olmaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, bakanların yoğun ilgisinin İzmir'i EXPO sürecinde önemli bir aşama kaydetmesini sağladığını dile getirdi. Söz konusu projeyle yapacakları arıtma tesisinin at başı biteceğini tahmin ettiklerini belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise, "Hem Gördes Barajı'nın hemde yapılmakta olan diğer barajların İzmir'in gelecekteki su ihtiyacını karşılayacağını söyleyebiliriz.  280 metre rakıma yapacağımız bu arıtma tesisi ile İzmir'in her noktasına su ulaştırabileceğiz. Belediyenin de karınca kararınca desteğinin olduğunun bu projelerin hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.


60 yaş kartı için Bakanlar Kurulu'nda kararını veririz

Ak Parti İzmir İl Başkanlığını ziyaret eden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, partilileriyle buluştu. Burada yaptığı konuşmada İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Sayıştay kararının ardından Meclis kararıyla da 31 Ocak itibariyle iptal ettiği 60 yaş kartı konusunda gerekli desteği vereceklerini belirtti. Yıldırım, "izmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi 60 yaş kartlarının kullanılmasıyla ilgili Bakanlar Kurulu'na karar alınması yönünde bir istek iletmiş. Bununla yakından ilgileneceğiz. İstanbul ve diğer büyükşehirlerde bu tür sosyal içerikli hizmetler sürerken İzmirliler'in mağdur olmasını istemeyiz. Bakanlar Kurulu kararı bekleniyorsa bu karar alınır. Konu İzmir olunca siyaset yapmıyoruz. Hizmet üretmenin derdine düşüyoruz" dedi.