İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan İzmir Akdeniz Akademisi, If Wedding Fashion İzmir 2014’e tasarım öğrencilerinin ünlü tasarımcılarla birlikte yaratıcılıkta sınır tanımadan çalışacakları ‘Yaparak Tasarlamak’ başlıklı atölye programıyla renk katıyor. ‘Hayatımızda Tasarım Var’ sloganıyla yola çıkan İzmir Akdeniz Akademisi, fuardaki standını adeta bir tasarım işliği haline getirecek. Mihrican Damba, Özlem Erkan ve Deniz Kaprol, Akademi’nin standında tasarım öğrencileriyle birlikte çalışacak. Tasarımcılar, fuar boyunca öğrencilerle yüzey manipülasyonu, yaratıcı drapaj ve takı atölyelerinde birlikte üretim yapacak.

 
Yaratıcı tasarım serüveni

 ‘Yaparak Tasarlamak’ başlıklı atölye dizisi, 22 Ocak 2014 Çarşamba günü uluslararası alanda isim yapan İzmirli tasarımcı Mihrican Damba’nın yüzey manipülasyonu (kumaşın cansız manken üzerinde uygulanması) atölyesiyle başlıyor. 24 Ocak 2014 Cuma günü, yaratıcı drapaj (kalıp çıkarma) atölyesine tasarımcı Özlem Erkan konuk olacak. 25 Ocak 2014 Cumartesi günü ise, aksesuar tasarımının uluslararası ismi Deniz Kaprol’la takı tasarımı atölyesi gerçekleşecek.

 
Atölye programına yoğun ilgi

Ünlü tasarımcılar Mihrican Damba, Özlem Erkan ve Deniz Kaprol ile birlikte yaratıcı üretim sürecini deneyimleme şansına sahip olmak isteyen Ankara, İstanbul, Isparta ve İzmir’deki üniversitelerde okuyan çok sayıda öğrenci, ‘Yaparak Tasarlamak’ başlıklı atölye programına yoğun ilgi gösterdi. Yaklaşık 100 başvurunun arasından seçilen 48 moda tasarımı ve endüstriyel tasarım öğrencisi, üç tasarımcıyla işliklerde buluşacak.

Hedef İzmir’i çekim merkezi yapmak

İzmir Akdeniz Akademisi, If Wedding Fashion Fuarı’na yaptığı bu hamleyle, İzmir’deki ihracat kapasitesi yüksek gelinlik imalatı sektörüne tasarımın önemi hatırlatmayı ve genç tasarımcılarla sektör temsilcilerinin etkileşime girebilecekleri bir ortam oluşturmayı hedefliyor. Bu çaba, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’deki tek gelinlik fuarı olan If Wedding Fashion Fuarı’na ve fuar kapsamında İZFAŞ’ın EGSD işbirliğiyle düzenlediği 5. Gelinlik Tasarım Yarışması’na öncülük etmesindeki temel amacı yani gelinlik sektörünü tasarımla güçlendirmek ve genel olarak tasarımın yaşam kalitesi üzerindeki olumlu etkisini İzmir’in vazgeçilmez değerleri arasına katmak hedefini destekliyor. Bu çalışmalar, tersine bir beyin göçü başlatmak, İzmir’i tasarımcılar için tercih edilen bir çekim merkez haline getirmeyi de amaçlıyor.