İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 8 Mart Kadınlar Günü dolayısıyla, 5-11 Mart 2012 tarihleri arasında kutlanan 3. Kadın Festivali etkinlikleri tüm renkliliğiyle devam etti. İzmirli kadınların büyük ilgi gösterdiği etkinliklerin ikinci gününde, hem eğitim hem de eğlence vardı.

‘Kadın ve Sağlık’ başlıklı söyleşilerin birincisinde, Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi Toplum Sağlığı Çalışmaları Eğitim Birimi uzmanı Dr. Hüseyin Çetinel’in kadınlara sağlıklı yaşamın püf noktalarını anlattı. Kültürpark 4 No’lu Hol’de düzenlenen söyleşide osteoporoz, menapoz ve bilinçli aile planlaması konuları ele alındı. Dr. Çetinel, menapozun fiziksel ve psikolojik belirtilerini, menapozu hızlandıran etkenleri ve söz konusu dönemde doğru beslenme yöntemlerini anlattı. Ostreoropozun hem kadınlarda hem de erkeklerde en sık görülen kemik hastalığı olduğunu belirten Çetinel, hastalığın erkeklerin yüzde 25’inde, kadınların ise yüzde 50’sinde görüldüğüne dikkat çekti. Çetinel ayrıca aile planlaması, kadın ve erkeğin korunma yöntemleri hakkında da bilgiler verdi, dinleyicilerin sorularını yanıtladı.

Yaklaşık 1000 kadının dinleyici olarak katıldığı söyleşide söz alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun eşi Dr.Türkegül Kocaoğlu ise tüm kadınları 8 Mart Perşembe günü saat 11.00’de Cumhuriyet Meydanı’ndaki tören ve yürüyüşe davet etti, “Orada gövde gösterisi yapalım” dedi. Türkegül Kocaoğlu’nun bu çağrısı üzerine salonda “alkış tufanı” koptu.

Söyleşinin ardından, İzmir Büyükşehir Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu, kadın bestecilerin eserlerinden oluşan bir repertuvarla sahne aldı. Birbirinden güzel şarkılarla kulakların pasını silen koroyu şef Yavuz Karabulut yönetti. Türkegül Kocaoğlu, Dr.Hüseyin Çetinel ile şef Karabulut’a birer teşekkür çiçeği takdim etti.

Konserin ardından el ürünlerinin sergilendiği stantları gezen kadınlar, bol bol alışveriş yaptı. Günün son etkinliği ise Tiyatron Sanat Topluluğu tarafından sahneye konan ‘Sığınamayanlar’ adlı oyun oldu. İsmet İnönü Sanat Merkezi’ndeki gösterim, salonu tıka basa dolduran kadınlardan büyük alkış aldı.