Yılsonuna kadar bin kişiyi Ankara’ya Anıtkabir’e taşıyacaklarını belirten Başkan Tartan, ”Güçlerimizi kadınlarımız için birleştirdik. Yaşamın içinde bizim en önemli güvencemiz kadınlarımız. Bunu bize Atatürk öğütledi. Onların sosyal yaşamın içinde yer almalarını, aile bütçesine katkı sağlamalarını ve üreten insanlar olmaları için katkı veriyoruz.  Onlar için kurslar açıyoruz, geziler düzenliyoruz. Bilsinler ki, onları her zaman seven, düşünen bir yönetim anlayışı var” dedi.
 
Konaklı kadınlar Anıtkabir’de
      
Konak Belediyesi’ne bağlı mahallerde oturan Konaklı kadınlar Ata’yı Anıtkabir’de ziyaret etti.  200 kadın Ata’nın mozolesine karanfil bırakarak, Cumhuriyet’e ve ilkelerine bağlılık sözü verdiler. Murat reis, Çakabey, Güzelyalı ve Karataş mahallelerinden gelen kadınlar duygulu dolu dakikalar yaşadılar.
Anıtkabir’in ardından Atatürk Evi ziyareti ile  1. ve 2. Meclisi de ziyaret eden kadınlar, kendilerine bu anlamlı gezi fırsatını sağlayan Konak Belediye Başkan’ı Dr. Hakan Tartan’a teşekkür ettiler. Anıtkabir gezilerinin yıl sonuna kadar devam edeceğini dile getiren Başkan Tartan,”Sözümüzü tuttuk” dedi. Tartan’ın Ankara ve Çanakkale organizasyonlarına katılım sayısı 5000’i aştı.