Moda dünyasında 34 yılı geride bırakan Ertan Kayıtken, sık sık sosyal sorumluluk projelerinde de yer alıyor. 5 yıl önce şehit polislerin çocukların eğitimi için defile düzenleyen Ertan Kayıtken, "Yıllar önce bu tarz projelere ümitsiz başladım. Sosyal projeler, duyarlı toplumlar yaratmak için çok önemli. Çünkü biz sanatı sanat için değil, sanatı yaşamak için yapıyoruz. İnsanların da duyarlı olması bize daha da ilham veriyor. İzmirliler artık daha duyarlı oldu" dedi.

'KONUK EVİNE BÜYÜK DESTEK'

Geçen ay İzmir’deki Hilton Oteli’nde bir organizasyona imza atan Ertan Kayıtken, geliri, lösemi hastası çocukların tedavisinde hasta ve hasta yakınlarının kalabileceği konuk evinin yapımına aktarılmak üzere KİTVAK yararına defile yaptı. Oyuncu Wilma Elles gibi ünlü isimlerin katıldığı defilede açık artırma ile kıyafetler satıldı ve konuk evinin tanıtımı yapıldı. Organizasyon ile büyük bir satış yaptıklarını belirten Ertan Kayıtken, "Defile ile tanıtım ve oda satımı gerçekleşti. İşte bizi mutlu eden bu. İzmirliler yine desteğini esirgemedi" diyerek duyduğu memnuniyleti dile getirdi.

KİTVAK Başkanı Ramazan Soncul ise, "Defile çok güzel geçti. Beklediğimizin üzerinde ilgi gördü. İzmir’in üst tabaka aileleri defilede bulundu. KİTVAK’ı tanıtma yönünden iyi bir proje olduğunu düşünüyoruz. Şu ana kadar 15 oda satıldı. Oda fiyatları 15 bin TL’den başlıyor ve odanın üzerine bağışçının ismi yazılıyor. Sadece 12 oda kaldı. Onlarında talipleri var. Ne mutlu bize ki temel atma törenini haziran ayında yapacağız. Bundan sonra da 3.5 milyon TL’lik proje için nakit yardımın yanı sıra çimento, beton ve doğrama gibi bağışlar da bekliyoruz" dedi.

YARDIM İÇİN İZMİR’DEN İSTANBUL’A

Mayıs ayı sonunda organ bağışına destek için ORDES’in düzenlediği defileye konuk modacı olarak katılacağını belirten modacı Ertan Kayıtken, "15 modacı katılacak ve İzmir’den sadece ben gidiyorum. Bu ayrı bir mutluluk. Şimdi iki kıyafet hazırlıyoruz. Yeşil ağırlıklı olacak kıyafetlerin satışı organ bağışına gidecek" dedi. Kalıcı projelerde yer almak istediğini söyleyen Kayıtken, "Vakıf ve derneklere sesleniyoruz. Sosyal projeler üretelim ve hayata geçirelim" diye konuştu. En büyük hayalinin meslek okulu açmak olduğunu ifade eden Kayıtken, beş yıl sonrasının planlarını yaptığını dile getirdi.