Alaçatı Ot Festivali bugün başlıyor! Festivalin ilk günü kim konser verecek? Alaçatı Ot Festivali bugün başlıyor! Festivalin ilk günü kim konser verecek?

İzmir'de Valiliğin yürüyüş yasağına rağmen dün halk 15 yaşında, başına isabet eden biber gazı kapsülü nedeniyle ölen Berkin Elvan için yürüdü. Polis yürüyüş sırasında müdahalede bulunmazken, önlem aldığı görüldü. Yürüyüş sonrası basın açıklaması yapan topluluk, olaysız dağıldı.

Gezi eylemleri sırasında, polisin attığı gaz fişeği kapsülünün başına isabet etmesiyle ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede 269 gün sonra yaşamını yitiren Berkin Elvan, ölüm yıldönümünde, İzmir'de de anıldı. Gün boyunca kentin farklı bölgelerinde, tepkilerini gösteren İzmirlilerin, akşamki anma ve protesto gösterisi için adresleri Kıbrıs Şehitleri Caddesi oldu. Cadde girişinde toplanan çeşitli sivil toplum örgütleri, sendika ve siyasi parti üyeleri, daha sonra yürüyüşe geçti. Yürüyenlere CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu da elinde Berkin Elvan'ın fotoğrafını taşıyıp destek verdi.

VALİLİK KARARINA RAĞMEN YÜRÜDÜLER

Hafta başında İzmir Valiliği'nin, basın açıklaması için yürüyüşleri yasaklamasına rağmen yaklaşık 2 bini kişi, cadde bolunca, ardından da Birinci Kordon'da yürüdü. Protestocular sık sık, “15'inde bir fidan, Berkin Elvan" sloganı attı. Burada grup adına basın açıklamasını SES İzmir Şubesi Başkanı Rukiye Çakır yaptı. Çakır, “Aradan geçen iki yıla rağmen Berkin'in katili bulunamadı. Adaletin yerine gelmesi, Berkin'in katilinin hesap vermesi öncelikli talebimizdir. Bugün Türkiye'nin çeşitli yerlerindeki anmalara polis müdahale etti. Sesimizi kısmaya çalıştılar ama başaramayacaklar. Yeni Türkiye diyerek, en demokratik taleplerin, en meşru eylemlerle savunulduğu sokakları bizden alamayacaksınız" dedi. Topluluk, basın açıklamasının ardından dağıldı.