Sağanak yağışa rağmen Balbay dostları etkinliğin gerçekleştirildiği salona koştu. Sanatçı Rutkay Aziz’in Mustafa Balbay’ın Karşıyakalılara hitaben yazdığı duygu dolu mektubu okumasıyla, salondaki coşku alkış sesleri ile birlikte doruğa çıktı.

İzmir’de “Balbay İçin Büyük Buluşmalar” adıyla Karşıyaka ve Konak olmak üzere iki ayrı etkinlik organize edildi. Karşıyaka Belediyesi Nikah Sarayı’nda gerçekleştirilen etkinlikte,  gazeteci meslektaşları, sanatçılar ve yazarlar Balbay’ın Silivri Üçlemesi ve diğer kitaplarını imzaladılar.
İmza gününde;  İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel, Cumhuriyet Vakfı Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç, Cumhuriyet Vakfı 2. Başkanı Alev Coşkun, Cumhuriyet Gazetesi Ege Bölge Temsilcisi Serdar Kızık, Cumhuriyet yazarları Ümit Zileli, Şükran Soner, muhabiri Bahadır Selim Dilek, Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Ahmet Abakay, Sanatçı Rutkay Aziz, Yazar Muzaffer İzgü, gazeteci Yaşar Aksoy ve Tuğrul Keskin okurlarla buluştu. Etkinlikte CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ve CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır da hazır bulundu.

Balbay İzmir’e yakıştı

Açılışta konuşan İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel, gazeteci meslek örgütleri olarak Balbay ve diğer tutuklu gazetecilerin özgürlükleri noktasında ciddi bir mücadele içinde olduklarını belirterek, bu amaçla kurulan Gazetecilere Özgürlük Platformu’ndan bahsetti. Balbay’la ilgili anılarını da anlatan Sertel, İzmir’in Mustafa Balbay’la gurur duyduğunu kaydederek, “Mustafa Balbay da İzmirle gurur duymaktadır. Herkesin sustuğu, herkesin korktuğu herkesin konuşmaktan kaçındığı dönemde İzmirliler otobüsler dolusu Silivri’ye giderek Balbay’a destek vermiştir. İzmir demokrasinin beşiğidir. İzmir korkusuzların, yürekli insanların kentidir. O nedenle Mustafa Balbay İzmir’e çok yakışmaktadır” diye konuştu.

İzmirliler’e teşekkür

Cumhuriyet Vakfı Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç ise Mustafa Balbay’ın mesleğini çok zor koşullar altında sürdürdüğünü belirterek, sorumlu bir gazeteci olan Balbay’ın her türlü zorluğa rağmen köşesinden okurlarına seslenmeyi sürdürdüğünü söyledi. Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Ahmet Abakay da demokrasinin kalesi İzmir’de olmaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade ederek, Balbay’a sahip çıkan İzmirliler’e teşekkürlerini iletti.

Açılışta CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel ve Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Şükran Soner de söz aldı. Konuşmaların ardından sanatçı Rutkay Aziz Balbay’ın Karşıyakalılar’a gönderdiği mektubu okudu. Daha sonra imza gününe geçildi. Katılımcılar Balbay kitaplarını imzalatmak için uzun kuyruklar oluşturdu. İzmir’de yapılan “Büyük Buluşmalar”ın ikinci adresi Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi’nin önü olacak.