İzmir İZBAN'da kriz yaşanıyor. İZBAN yönetimi ile Demiryol-İş arasında süren toplu sözleşmede anlaşma sağlanamadı. Bu yüzden sendika grev kararı aldı.

6 Haziran'dan bu yana süren görüşmelerde anlaşma sağlanamayınca grev kararı alındı. İZBAN bünyesinde çalışan makinistlerin, istasyon operatörlerinin, gişe çalışanlarının ve bakımcıların yarın iş bırakacağı öğrenildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi de konuyla ilgili önlemler aldı. İZBAN güzergahında bulunan ESHOT ve İZULAŞ seferlerinde otobüs artışı yapılacağı ve daha fazla vapur seferi yapılacağı öğrenildi.

Konuyla ilgil İZBAN'dan da açıklama geldi. Uzlaşma çabalarına rağmen sedikanın tekliflerini reddettiğini belirten İZBAN yönetimi, bu yüzden toplu sözleşmenin imzalanamadığını ve sendikanın da grev kararı aldığını açıkladı.

"Kurumumuzun toplu iş sözleşmesi görüşmelerindeki teklifi, enflasyon rakamı ile memurlar ve kamu işçilerine yapılan ücret artışının çok üzerindedir" diyen İZBAN yönetimi, bu teklifi sendikanın kabul etmediğini ve grev yapılması konusunda ısrar ettiğini belirtti. Bu akşama kadar anlaşma sağlanaması durumunda yarın çalışanların grevde olacağı belirtilen açıklamada alınan önlemler de belirtildi.

Grev süresince İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ESHOT ve İZULAŞ seferlerini artıracağı belirtilen açıklamada, vapur seferlerinin de daha fazla olacağı belirtildi. Özel araçla yola çıkacakların da uyarıldığı açıklamada, yola çıkacak olanları olası trafiğe karşı erken çıkmaları belirtildi.

Açıklamaya şunlar da eklendi: Yolcularımızın bilet ücretini makul rakamlarda tutabilmek ve İZBAN A.Ş.'nin devam eden yeni tren seti alımı ile Selçuk hattının açılmasına yönelik yeni yatırımları dikkate alarak ve tüm şartları zorlayarak yapmış olduğumuz ücret artış oranının Demiryol-İş Sendikası tarafından sağduyulu hareket edilip kabul edilmesini, kentimizi ve çalışanlarımızı olumsuz yönde etkileyecek grev kararından ise bir an önce vazgeçmesini temenni eder,
İzmir kamuoyunun bilgisine sunarız...

Sendika ise İzmir Metro A.Ş. çalışanlarından yüzde 33 daha eksik aldıklarını belirterek, kendilerine sadece enflasyon oranında zam teklif edildiğini açıklamıştı.