Bu hizmetten yararlanmak için tüm GSM operatörlerinden 3599’a mesaj atmak veya İZSU’nun sitesinden kayıt yapmak yeterli olacak.
Bilgi işlem sistemini baştan sona yenileyen İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, hizmet kalitesini artırıyor. İZSU mobil sayfası oluşturarak cep telefonları aracılığıyla vatandaşların İZSU’nun duyuru ve hizmetlerine ulaşımını sağlayan İZSU, şimdi İzmirliler’e yepyeni bir hizmet daha sunuyor. Daha önce su kesintilerini İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin gönderdiği e-posta, Alo 185 hattı aracılığıyla ya da medyadan takip eden İzmirliler, artık cep telefonlarına gelen mesaj ile oturdukları semtte programlı su kesintisi varsa rahatlıkla öğrenebilecek. Ayrıca İZSU, Mobil Bilgilendirme Servisi ile borç nedeniyle gerçekleşen su kesintileri, borç ve ödeme bilgilerini de cep telefonu aracılığıyla duyuracak.

Mesaj atın, kaydolun


Oturduğu ilçedeki su kesintilerini öğrenmek isteyen vatandaşlar, tüm GSM operatörlerinden 3599’a TC Kimlik Numarası yazıp bir boşluk bırakıp abone numarasını yazıp mesaj atabilir veya www.izsu.gov.tr/sms adresinden kayıt yaptırabilir. İZSU’nun 3599 servis numarasına gönderilen 1 SMS ile bu hizmete abone olabilirsiniz. Abone olduktan sonra İZSU’dan gelen su kesintisi mesajları için herhangi bir ücretlendirme yapılmayacağı bildirildi. Ayrıca bu hizmet kapsamında su faturalarının son ödeme gününü geçiren vatandaşlara da bilgi mesajı verilecek. Su borcu bilgilerini öğrenmek isteyen vatandaşlar yine İZSU’nun 3599 numarasına borç yazıp bir boşluk bırakıp abone numarasını yazarak mesaj atabilecek. Gönderilen ve 3599 servis numarasından aboneye gelen bir SMS, 1 standart SMS olarak ücretlendirilecek.

İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, kent içinde yürütülen altyapı çalışmaları nedeniyle oluşan programlı su kesintilerini sistem aracılığıyla vatandaşlara duyuracaklarını, önümüzdeki süreçte arıza nedeniyle oluşan su kesintilerinin de sistem aracılığıyla vatandaşlara aktarılacağını kaydetti.