Kapadokya ve İstanbul’u ziyaret eden ve Türkiye’deki tatilleri bundan ibaret olan Japon vatandaşlarına, ülkede tatil yapılabilecek farklı yerler göstermek amacıyla Japon devlet televizyonu NHK belgesel çekimine başladı. “Nana Eikura’nın Türkiye Gezisi” adıyla yayınlanacak program, Şubat 2014’te seyirci ile buluşacak. Gezi programının 2 bölüm olarak yayınlanacağı bilgisini veren Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, “Her bölümde beş bölge yer alacak. Ülkenin en yüksek reytingli kanallarından NHK, on bölgenin tanıtımını yapacak. Japon turistlere gidilebilecek yeni alternatifler sunulacak” diye konuştu.

 
Çeşme finalde gösterilecek

Son yıllarda Japon turistlerin uğrak noktası olan Kapadokya ve İstanbul’un da bu belgesellerde yer alacağını kaydeden Başkan Tütüncüoğlu, Çeşme’nin de belgeselin bir parçası olduğunu açıkladı. Çeşme Belediyesi tarafından yapımcı ve koordinatör ile yapılan görüşmelerden olumlu sonuçlar elde ettiklerini vurgulayan Tütüncüoğlu,” Programın sunuculuğunu Japon TV yıldızı Nana Eikura yapacak. Çeşme ilk bölümün finali, İstanbul da ikinci bölümün finali olarak belgeselde yer alacak” şeklinde konuştu.

 
Ilıca ve Engelli plajları

Yapımcıya Çeşme merkezden başlayıp, Alaçatı, Ilıca, Yıldızburnu bölgelerinin de dahil edildiği ve hem tarihi hem de doğal güzellikleriyle nam salmış Ildırı’da sonlanan bir hikaye sunduklarını belirten Tütüncüoğlu, “Ekim ayında gelip, deneme görüntüleri aldılar. Ildırı ve merkez başta olmak üzere, ilçemize hayran kaldılar. 16-17 Kasım’da da Nana Eikura ile gelip, çekimleri tamamladılar. Merkezde Aya Haralambos ve çarşıyı gezdiler, Yıldızburnu ile Ilıca ve Engelli Plajı’nda vakit geçirip, yüksek noktalardan hava görüntüleri de aldılar” dedi.

 
70 bin turist geliyor

Programın amacının 9 bin kilometre uzaktan gelen Japon turistlerin sadece Kapadokya ve İstanbul’u değil, Türkiye’nin gezilebilecek diğer zenginlikleri konusunda da bilgilendirmek olduğunu hatırlatan Tütüncüoğlu, “Japonya’dan Kapadokya’ya her yıl yaklaşık 70 bin turist geliyor. Neredeyse tamamı, uçak ilk İstanbul’a indiği için önce burayı, sonra da Kapadokya’yı gezip, ülkelerine geri dönüyor. Programı üstlenen kişiler, Türkiye’de turizm açısından yüksek standartları taşıyan bölgeleri incelemiş, Çeşme’yi de adaylardan biri olarak seçmiş”

 
Çeşme sofrasına konuk oldular


“Kurduğumuz temas sonrasında, biz kendilerini Çeşme konusunda daha fazla bilgilendirdik, dünyanın birçok yerinde bulunan tatil seçenek ve alternatiflerinin dışına çıkarak, deniz, kum güneş seçeneklerinin yanı sıra tarihi ve doğal güzellikleri ile kültürel zenginliklerini de tanıttık. Belgeselde Çeşme’yi gezip, Ildırı’da Çeşmeli bir ailenin sofrasına konuk oldular, bu bölümü de belgesele dahil ettiler. Enginardan limona, balıktan zeytinyağına, incirden sakız ağacı ve koyununa kadar Çeşme’yi tanıttılar. Yapılan tanıtımla Japonya’dan gelen turistlerin yeni destinasyonu olmayı ve kış turizmini hareketlendirmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

 
Altın kız: Nana


12 Şubat 1988 doğumlu Nana Eikura, 2004 yılından beri Japonya’nın “altın kızı”. İlk 2004 yılında oynadığı bir filmle tanınan 1.70 boyundaki Eikura, bu 9 yıllık süre içerisinde modelliğin yanı sıra 12 sinema filmi, 11 dizide rol aldı, 3 programın da sunuculuğunu üstlendi. 2010 Şubat Elan D’or, 2010 Mart ayında Japon Akademi ödüllerinin sahibi oldu.