Yaklaşık iki ay önce, Konak’a bağlı Kadifekale, Kosova ve Ballukuyu mahallerine telefon ve internet hizmeti sağlayan kablolar kimliği belirsiz hırsızlar tarafından çalındı. Bakır kabloları çalan hırsızlar, üç mahalleyi hem internetsiz hem de telefonsuz bıraktı. Hırsızlık yüzünden, yaklaşık iki aydır internet hizmeti alamayan, sabit telefonları çalışmayan mahalle halkı bu duruma tepki gösterdi.

Mahalle sakinleri, daha önce de hırsızların, internet ve telefon hizmeti verilen kablolarını çalmaları yüzünden, sorun yaşadıklarını dile getirdi. Kullanamamalarına rağmen özellikle internet faturalarının gelmeye devam ettiğini belirten mahalle sakinleri, “Hırsızlar bizi teknolojisiz bırakıp, dünya ile bağlantımızı kopardı” diye konuştu.

Kosova Mahallesi Muhtarı Reşit Gezginci, sorunun giderilmesi için ilgili kurumlara defalarca başvurduklarını, buna rağmen bugüne kadar sonuç alamadıklarını söyledi. Gezginci, “Kablo hırsızlarından, üç mahalle halkı da bıktı. Daha önce çalınan kablolar yenilendi. Hırsızlıklar bir türlü önlenemiyor. İki aydır hem muhtarlık binasında hem de mahalelerde internet ve sabit telefon hizmeti yok. Yetkikilerden acil çözüm bekliyoruz. Bu durumdan en çok okula giden ve ders çalışırken internetten yararlanan çocuklar etkilendi” dedi.