Konuşmacılığını Cumhuriyet Halk Partisi Bilim Kurulu Üyesi Gönül Saray ile KA-DER İzmir Şube Başkanı Sema Övgün'ün yaptığı panele İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent konseyi üyeleri ile İzmir Kadın Kuruluşları Birliği yönetimi ile Bucalı kadınlar katıldı. Panelin konuşmacıları Övgün ile Saray kadınlara birlik ve dayanışma çağrısında bulundu.

Buca Belediyesi Yarı Olimpik Yüzme Havuzu Konferans Salonu'nda gerçekleşen panelde konuşan, KA-DER İzmir Şube Başkanı Sema Övgün, kadın haklarının geriye gitmesinin tek nedeninin siyasette kadına yer olmaması olduğunu söyleyen Övgün, "Kadına karşı şiddet politiktir. Her türlü ayrımcılığa son verilmesi için çalışıyoruz" dedi.

Kadınların sosyal hayat ve siyasette yer almasında eğitimin önemine vurgu yapan Cumhuriyet Halk Partisi Bilim Kurulu Üyesi Gönül Saray ise, köy enstitüleri, halk eğitimlerin, öğretmen okullarının kapatılmasıyla eğitimin ayaklar altına alındığı söyledi. Saray, kadınların sermaye olmadığını ve sermayedar yapabilecek kanun değişikliklerini ve düzeni getirebilmek için çabaladıklarını belirtti.