Bornova Belediyesi, 'Üretici Kadın Pazarı' açıldı. Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, açılış kurdelesini Bornova Kaymakamı Hakkı Uzun ve kadınlarla birlikte kesti. Her hafta çarşamba günleri kurulacak 'Üretici Kadın Pazarı'nın ilk haftasında, kura çekimi ile ücretsiz olarak dağıtılan tezgahlarda kadınların birbirinden güzel el emeği ürünleri sergilendi. Üretmeyen kadının olmadığını söyleyen Başkan Sındır, "Hepimizi üreten kadınlardır. Kadının üretmesi için ille de SGK'lı olması gerekmiyor. Kadın evde zaten üretiyor. Ama bu üretimin sosyal, siyasal ve ekonomik yaşamda varolabilmesi için kadınlarımıza her zaman sahip çıkmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Lider kadın eğitimi


'Üretici Kadın Pazarı'nda tezgahlarını açan kadınların sevinçlerinin kendisine büyük güç kattığını söyleyen Başkan Kamil Okyay Sındır, '8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü bir güne sığdırarak değil, yıla yayarak ve hizmetlerle kutladıklarını söyledi. Kadınların yaşamın her alanında varolabilmeleri için belediye olarak üzerlerine düşen görevden fazlasını yapmak için gayret ettiklerini söyleyen Başkan Sındır, "Evde Gebe Bebek Lohusa Bakım Hizmetleri veriyoruz. Her adrese tek tek gidiyoruz. Kadınlarımız için organik oyuncak üretim kursu açtık. Lider kadın eğitimleri verdik. Kadınlarımızın sorunlarına çözüm üreten bir belediye olarak, ekonomik sorunlara çözüm olsun diye de 'Üretici Kadın Pazarı'nı açıyoruz" dedi.

Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, "Daha eşit, adil ve özgürlükçü, aile içi şiddet ve töre cinayetlerinden arındırılmış bir Türkiye dileğiyle tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutluyorum" dedi.
Bornova Kaymakamı Hakkı Uzun da Bornova Belediyesi'nin kadınlara yönelik çok güzel çalışmalar yaptığını söyleyerek, bu başarının devam etmesini dilediğini söyledi.