Geçen yıl Mart ayında meydana gelen olayda, 15 yıllık şoför Engin Koçak yönetimindeki tanker, bir akaryakıt istasyonuna benzin boşaltırken yakıt alev aldı. Bunun üzerine hemen direksiyona geçen Koçak, tankeri istasyondan uzaklaştırarak olası bir faciayı önledi. Tankerden yükselen alevler istasyonda ve yoldaki bazı araçlara sıçradı, yaralananlar oldu. Cesaretli davranışı nedeniyle 'kahraman' ilan edilen Koçak, İzmir Valisi M. Cahit Kıraç tarafından Cumhuriyet altınıyla ödüllendirildi, işyeri sahibi Adem Seçilmiş de Koçak’a 10 bin liralık çek verdi. Olay sırasında yaralanan ve araçları zarar gören Nurhan Yavaş, Uğur Bilgi, Kamil Hozman, Niyazi Yürük, Gürsel Önol, Kamil Sırlı ve Barış Mutkilioğlu'nun şikayetçi olmaları üzerine, Koçak ile istasyon saha sorumlusu Şahin Tecir hakkında, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'birden çok kişinin yaralanmasına sebebiyet vermek ve kaza sonucu yangına neden olmak' suçlarından 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İzmir 19’uncu Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın son duruşmasına tutuksuz yargılann sanıklar şoför Engin Koçak ile Şahin Tecir ve tarafların avukatları katıldı. Suçlamaları kabul etmeyen Engin Koçak, olay günü yönetimindeki petrol tankeri ile Aliağa’dan İzmir’deki istasyona geldiğini, yakıtı boşaltmadan önce de güvenlik önlemlerini aldığını söyledi.

Engin Koçak, "Tüm önlemleri aldıktan sonra önce 97 oktan benzini boşalttım. 95 oktan benzini boşaltırken tanker birden alev aldı. Bunları yaparken yanımda Furkan Muhtaroğlu vardı. Alev aldığını görünce ilk etapta yangın tüpüyle söndürmek için müdahale ettim. Sönmeyip patlama riski oluşunca birçok kişiye zarar vereceğini düşünüp, kendi canımı hiçe sayarak yanan tankeri 600-700 metre götürdüm. Ben daha önce yangın eğitimi almıştım. Tüm belgelerim vardır. Bugün olsa yine aynı şeyi yaparım. Eğer aracı uzaklaştırmasam büyük bir felaket olacaktı. Kimseye isteyerek zarar vermedim. Kusurum ve ihmalim yok" dedi.

Diğer sanık Şahin Tecir de istasyonda ön saha sorumlusu olarak çalıştığını, Koçak’ın anlattığı gibi tüm emniyet tedbirlerini aldıklarını söyledi. 95 oktan benzinin boşaltılması sırasında, nedenini anlayamadıkları bir şekilde önce hortumun alev aldığını, yangın tüpüyle söndürmeye çalıştıklarını fakat söndüremediklerini söyledi.

İzmir 19’uncu Asliye Ceza Mahkemesi hakimi, sanıklar Engin Koçak ve Şahin Tecir'i 7'şer ay 15'er gün hapis ve 4 bin 500'er lira adli para cezasına çarptırdı. Hakim, taraflar arasındaki husumetin devam edişi ve sanıkların pişmanlık gösteren bir davranış sergilememiş olmasını dikkate alarak, sanıkların ileride yeniden suç işlemekten çekineceğine dair mahkemeye olumlu kanaat gelmediğini belirterek, cezalarını ertelemedi.

Sanıkların avukatı Şule Dilek Yukarıkavlak, kararı temyiz edeceklerini söyledi.