Türkiye genelinde sayıları sadece 20 okul arasında bulunan İzmir Cengiz Aymatov Sosyal Bilimler Lisesi'nin kütüphanesi, Balçova Mahallesi Muhtarı Hamit İhsan Tanes ve İzmir'in tanınmış ses sanatçısı ve şovmen Mikrop lakaplı Hikmet'in başlatmış olduğu kitap toplama kampanyası ile doldurulması planlanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı İngilizce, İspanyolca ve Almanca olmak üzere 3 dilde eğitim veren okulun yapı itibari ile yüzölçümü, teknolojik donanımı ve yasaklı yayınlar haricinde her çeşit kitabın mevcutluğu ile Avrupa Birliği standartlarına ulaşması için 10 bin eksik kitabın ihtiyacına Mahalle Muhtarı Hamit İhsan Tanes ve Mikrop lakaplı Hikmet kapı kapı dolaşarak topladıkları kitaplarla cevap vermeyi amaçladıklarını söylediler.


Bir kitap bin öğrenciye umut


Balçova Onur Mahallesi Muhtarı Hamit İhsan Tanes başlattıkları kampanya hakkında bilgi vererek şunları söyledi: "İzmir'de 1, Türkiye'de toplam 20 tane olan Sosyal Bilimler Lisesi'nde görevli bir öğretmenin bize kitap talebiyle başladı. Sosyal Bilimler Lisesi'nin 10 bin kitaba ihtiyacı olduğu söylendi. 10 bin kitap tamamlandığı vakitte okuldan mezun olacak tüm öğrencilerin AB kapsamında aynı branşta tüm okullara sınavsız geçiş hakkı var. AB'nin tüm standartlarına uyuyor. Sadece 10 bin kitap eksiğimiz var.

Balçova Onur Mahallesi Mahalle Muhtarı olarak ilçe kaymakamlığının bilgisi dahilinde 200 -300 kitap gönderdik Mikrop Hikmet ile kampanyayı başlattık."

Eğitim göremeyen, kitabı olmadığı için eşit fırsatlar tanınmayan birçok öğrenci için kampanyaya destek verdiğini söyleyen Mikrop lakaplı Hikmet de şöyle konuştu: "Raflarda tozlanmış kitapları süs aracı olarak kullanmayın. Ansiklopediler okunmuyor. Kendimizi kandırmayalım. Tozunu alıyorsunuz şekil alıyor.Ama o kitapları bulamayan birçok insan var. İzmir'de mikrop ismi olarak bir fenomenlik oluşturulmuş ise insanlar beni dinlemek için para veriyor. Kitaplarınızı toplayıp bana telefon ederseniz ben de evinize kadar geliyorum. Çayımızı kahvemizi içiyoruz sohbetimizi yaptıktan sonra kitapları evinizden alıyorum. Gerekirse Allah rızası için kapı kapı dolaşıp bir kitap ile bin öğrenciyi okutun diyorum. Belki de yarın hasta olduğunuzda başucunuzdaki doktor kitapları verdiğiniz öğrenci olabilir. Hep birlikte kampanyayı Ege Bölgesi ve Türkiye geneline yaymayı planlıyoruz."