İki şüphelinin yanlarında soygunda kullanacakları eter, elektroşok cihazının yanı sıra yakalanmaları halinde intihar etmek için kullanacakları haplarla, intihar mektubu bulundu.

Bu sabah saat 08.00 sıralarında meydana gelen olayda, 428 No’lu Ulukent-Bostanlı hattında çalışan otobüse binen yolcular, en arkada oturan ve kara çarşaf giyen iki kişinin hareketlerinden şüphelendi. Kadına benzemeyen iki kişinin 'canlı bomba' olabileceğini düşünen yolcuların ihbarı üzerine polis ekipleri harekete geçti.

Durdurulan otobüsten indirilen iki kişinin çarşaflarının açılmasıyla gerçek ortaya çıktı. Erkek oldukları belirlenen 19 yaşındaki T.E.E. ile aynı yaştaki Y.K., geçen ay da soyulan Tedaş veznesini soymak için hazırlık yaptıkları ortaya çıktı. Ellerine de eldiven takarak kamufle etmeye çalışan şüphelilerin üzerinde ayrıca soygun sırasında kullanacakları eter, pamuk ve elektro şok cihazının yanı sıra, yakalanmaları halinde intihar etmek için kullanacakları haplarla, geride bırakacakları intihar mektupları da ele geçirildi.

ÇARŞAFIN ALTINA ÖĞRENCİ KIYAFETİ GİRMİŞLER

Plastik doğramacıda çalışan T.E.E. ile gümrük şirketinde çalışan Y.K.’nin, çarşafın altına da öğrenci kıyafeti giydikleri, soygunun ardından çarşafı atıp böyle kaçmayı planladıkları ortaya çıktı. Gözaltına alınan iki şüphelinin daha önce de soygun yapılan TEDAŞ veznesine giderek burada çalışan personeli eterle bayılttıktan sonra paraları alarak kaçmayı planladıkları öğrenildi.

İNTİHAR MEKTUBU DA ÇIKTI


İki şüphelinin gözaltında bulundukları sırada ilaç içmeyi planladıkları belirtildi. T.E.E. ve Y.K.’nin üzerine ailelerine ve arkadaşlarına yazdıkları mektup şöyle:

“Lütfen bizi iyi anlayın şu an bu mektubu okuyorsanız biz hakkın rahmetine kavuşmuşuzdur. Biz hırsız değiliz, ailelerimizin yüzüne bakamayız, bizlerin amacı ailelerimize daha iyisini vermekti, ancak bu düzende olmadı, ayrıca biz hırsızlarla aynı koğuşta kalamayız, çünkü biz hırsız değiliz, biz aldığımız paranın bir kısmını da ihtiyacı olan aileye, bebeğine süt alamayan anneye verecektik. Daha iyi bir hayat için başlangıç yapacaktık. Bu arada bizi yakalanma anında vuran veya intihar etmemize engel olamayan kimse sakın pişmanlık duymasın üzülmesin. Ayrıca Tedaş veznesinde eterle bayılttığımız abi inşallah iyidir. Onun hiç bu olaylarla suçu ve günahı yok. Biz ailelerimizi çok seviyoruz, kız arkadaşımı çok seviyorum, sevmeye de devam edeceğim.”