Bayraklı Belediyesi Başkanı Hasan Karabağ geleneksel hale getirdiği Halk Komitesi toplantısında vatandaşlarla bir araya geldi.
Alpaslan, Fuat Edip Baksı ve Cengizhan mahallelerinde yaşayan okul müdürü, esnaf, imam, ev hanımı gibi vatandaşlardan oluşan Halk Komitesi, Alpaslan Semt Merkezi'nde yapıldı. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ toplantının ana gündem maddesi olan Kentsel Dönüşüm oldu. Karabağ, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yapılan protokol sonrası yaşanan gelişmeleri ve projeleri halka anlattı.
İzmir'in kurtuluşunun Kentsel Dönüşüm'den geçtiğini, göreve geldiği ilk günden beri bunun da 'yerinde dönüşüm' olması gerektiğini savunduğunu kaydeden Başkan Karabağ, "Çocukluğumuzdan beri Bayraklı'da yaşadık. Her türlü olumsuzluklara göğüs gerdik. Artık bu kentte ikinci, üçüncü kuşaklar yaşamaya başladı. Yollarımız daraldı, sosyal donatı alanları neredeyse kalmadı. Geleceğimiz olan çocuklarımıza daha yaşanır bir bayraklı bırakabilmek için Kentsel Dönüşü'mü başlatıyoruz. Evinizin önündeki ağaçlara kadar değer biçilecek. Yerinde kentsel dönüşüm için elimizden ne geliyorsa yapacağız" dedi.

Sorunlar çözüme kavuşacak


Başkan Karabağ, daha sonra vatandaşlara Bayraklı Belediyesi'nin Sosyal İşler Müdürlüğü'nün verdiği hizmetleri ve vatandaşların faydalanabilecekleri projeleri anlattı. Halk Komitesi'ni oluşturan vatandaşlar da Başkan Karabağ'ın konuşmasının ardından mahallelerinde yaşadıkları sorunları anlatarak çözüm istedi.

Fen işlerinden, park ve bahçelere, zabıtadan, temizlik işlerine kadar tüm bölüm müdürleri ile toplantıya katılan Başkan Karabağ vatandaşların istek ve şikayetlerini not aldırdı. Karabağ, vatandaşların ulaşım ve bakım onarım gibi birçok isteğinin ivedilikle yerine getirileceğini, çalışmaların bitmesinin ardından yeni bir toplantıyla tekrar karşılarına geleceklerini dile getirdi.