Bayraklı Belediyesi, '8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kalabalık bir davetli grubunun katılımıyla Bayraklı Arena'daki etkinlikle kutladı. Kadına şiddetin olmadığı bir yıl dileyen Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Kadın Sığınma evi açmak zorunda kaldığım için utanıyorum, üzülüyorum. Benim ülkemde, bölgemde kadınlar sığınma evine ihtiyaç duymamalıydı" dedi.

Bayraklı Belediyesi tarafından 22 kadının barınabileceği kadın sığınma evinin sembolik açılış töreni yapıldı. Bayraklı Belediyesi olarak kadınlara her fırsatta imkan tanımaya ve istihdam yaratmaya çalıştıklarını kaydeden Başkan Hasan Karabağ, "İzmir'e adını veren Amazon Kraliçesi Smyrna'dır. Bayraklı Belediyesi Kadınların Belediyesi olacak diyerek yola çıktık. Ev ziyaretlerinde karşıma çıkan manzara terk edilmiş kadınlardı. Bu amaçla Türkiye'ye örnek olacak Kadın Dünyası Projesiyle yılda 1500 kadına el işi kursu, 200 kadına ürettiklerini satmaları için ücretsiz stant veriyoruz. Hanımların ayakta kalabilmesi için fırsatlar sunuyoruz. Bu ülkede üniversite kursu parasını veremediği için hapse düşen annenin yaşadığına içine sindiremeyen çocuğun intihar ettiği bir ülke olarak biliyorum Türkiye'yi. Biz bunları hak etmedik. Ben Belediye olarak kadınlara sığınma evi yapmaktan dolayı utanıyorum, üzülüyorum. Benim ülkemde, bölgemde kadınlar sığınma evine ihtiyaç duymamalıydı. Maalesef yapmak zorundayız. İhtiyaçtan duyulan bir ülke gerçeği olarak yerinin gizli tutulduğu sığınma evini açmak zorundayız. Hanımlar adına üzülüyorum, özür diliyorum" diye konuştu.

Başkan Karabağ'ın konuşmasının ardından misafirlerin katılımıyla birlikte kurdele kesilerek sembolik açılış gerçekleştirildi.          

Eğitim sistemi tartışıldı

Açılıştan sonra moderatörlüğünü Başkan Hasan Karabağ'ın yaptığı panele konuşmacı olarak Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreteri, İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil ve Gazeteci Yazar Zeynep Oral katıldı.

Çocuk gelinler çoğaldı


Bu ülkeyi kadınıyla erkeğiyle savaş kışkırtıcılığı olmadan, şiddetsiz, Cumhuriyet kazanımlarını sonuna dek koruyan bir ülkeye dönüştürmek hepimizin amacı" diyerek sözlerine başlayan Gazeteci Yazar Zeynep Oral, "Son 10 yılda kadına karşı şiddet yüzde bin 500 arttı. Çocuk gelinlerin sayısı çoğaldı. Eğitim bakanının bile görüşünün alınmadığı bir öneriyle 4+4+4 eğitim sistemi yasalaştırılmaya çalışılıyor. Bu sistem ilk duyulduğu gün basının ertesi gün isyan bayraklarını açacaklarını sanıyordum ama yanıldım" diye belirtti.

Bugün kutlama değil anma günü

Şiddetin olmadığı kadının kendine sığınacak bir çatı aramadığı, özgürce, rahat ve kardeşçe yaşadığı bir Türkiye'yi gerçekleştirmek üzere biz kadınlar hep beraber mücadele edeceğiz" diyen CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil ise,  "Görüyorum ki Başkan kadın dostu belediyeciliği çok güzel gerçekleştiriyor. Her yaptığı projeyle CHP'nin ilkelerine uygun sosyal belediyecilik kavramını bu derece güzel yerine getirdiği için ve kentine hizmette bulunduğu için teşekkür ediyorum" dedi. Başkan Karabağ panele katılan Tamaylıgil ve Oral'a katılımlarından dolayı teşekkür ederek plaket verdi.

Olcay unutulmaz dakikalar yaşattı


Panelden sonra sahneye Zuhal Olcay çıktı. Olcay piyano ve viyolonsel eşliğinde birbirinden güzel şarkılarını seslendirdi. Konserin ardından 'Antik çağdan günümüze kadın' konulu defile düzenlendi. Defile sonunda Başkan Karabağ ve davetliler katılımcılara plaket verdi.