Duğrallar İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencilerinin katıldığı söyleşide Diş Hekimi Sevgül Güler ve Esra Çelebi çocukları diş sağlığı konusunda bilgilendirdi. Söyleşi sonunda çocuklara birer diş fırçası ve diş macunu hediye edildi.

Karabağlar Belediyesi Reşat Nuri Güntekin Çocuk Kitaplığı'nda gerçekleşen etkinlikte, çocukların dişlerini nasıl fırçalamasının gerektiği, maket diş ve diş fırçası ile çocuklara uygulamalı olarak anlatıldı. Diş fırçasının nasıl olması gerektiğini çocuklara anlatan Diş Hekimi Esra Çelebi, 'Diş fırçası seçiminde dikkatli olmanız gerekiyor, tercih edilecek diş fırçamız ne çok sert ne de çok yumuşak olmalı. Orta sertlikte ki diş fırçalarını seçmeliyiz' dedi.

Fırça ve macun hediye edildi

Çocuklarla soru cevap şeklinde gerçekleşen söyleşide, çocukların dişlerini günde 2 defa en az 2 dakika fırçalaması gerektiğine değinen Diş Hekimi Sevgül Güler ise çocukların diş sağlığına etki eden en önemli faktörlerin beslenme, fırçalama ve diş kontrolü olduğunu belirtti. Uygulamalı olarak diş sağlığı bilgisi alan çocuklar keyifli dakikalar geçirdiler. Söyleşi sonunda çocuklara birer diş fırçası ve diş macunu hediye edildi.