Bahçelievler'deki Uğur Mumcu Parkı'nda düzenlenen şenlik, İzmirlileri karikatür ve mizah sanatının usta kalemleriyle buluşturdu.
Şenlik, Karikatürcüler Derneği İzmir Temsilciliği'nin katkılarıyla hazırlanan ÇİZMİR-2 Karma Karikatür Sergisi ile başladı. Serginin açılışını Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Polat Manduz, sanatçılar birlikte yaptı. İzmir'in Mizah Dergisi Maydanoz ve Leman Dergisi'nin kapaklarının yer aldığı sergi, katılımcıların beğenisini kazandı. Mizah yazarlarının sanatseverlerle buluştuğu etkinlikte, çocuklarla karikatür atölyesi çalışmaları da renkli görüntüler oluşturdu.
Tiyatro Arkadaş Gösteri Sanatları Merkezi ise, çocuklara geleneksel birdirbir, köşe kapmaca, yağ satarım-bal satarım, yakartop, saklambaç gibi oyunları oynattı.
Renkli görüntülerin ve bol esprinin hakim olduğu mizah şenliklerini 3. kez düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Başkan Kürüm, "Mizah hayatın güldürücü yönünü ortaya çıkaran en önemli sanat dalı. Olayların gülünç, alışılmadık ve çelişkili yönlerini yansıtarak insanı düşündürme, eğlendirmeye en çok ihtiyacımız olduğu bu dönemde, son derece önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor olmak bizi çok mutlu ediyor. Bizi yalnız bırakmayan sanatçı dostlarımıza da katkılarından dolayı teşekkür ederiz" dedi.