Karabağlar Kent Konseyi tarafından Bozyaka Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe, Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Seniye Nazik Işık, Karabağlar Kent Konseyi Eski Başkanı Prof. Dr. Adnan Oğuz Akyarlı, Karabağlar Belediye BaşkanYardımcısı Alev Ağrı, kent konseyi üyeleri ve meclis üyeleri katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Seniye Nazik Işık, kent konseyinin yerel yönetim hizmetlerine katkıda bulunduğuna ve vatandaşlarla belediyeyi buluşturduğuna dikkat çekti ve önceki yönetime gerçekleştirdiği çalışmalardan ötürü teşekkür etti. Toplumsal görevlerdeki kişilerin geçici olduğunu, önemli olanın geride bırakılan izler olduğuna değinen Işık, "Ormanımız da bu izlerden biridir. Bu tür çalışmaları artırmak için desteklerinizi bekliyoruz ve kapımız herkese açıktır. Hepimiz çok iyi biliyoruz ki yerel düzeyde yapılan işler günlük hayatımızın kalitesini değiştiren özellikler taşıyor. Biz de Karabağlar'da hayatın değişmesine dokunan bir sivil güç olmayı istiyoruz." dedi.

Kent Konseyi Eski Başkanı Prof. Dr. Adnan Oğuz Akyarlı da toplantıda söz alarak gerçekleştirdikleri çalışmalarda her türlü katkıyı sağlayan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'na desteklerinden dolayı teşekkür etti. Akyarlı konuşmasında ayrıca, ormanların dünya ve doğa için önemine dikkat çekti.

Çocuklarımızı zor günler bekliyor

Karabağlar için kent konseyinin çok önemli olduğunu ifade eden Karabağlar Belediye Başkan Yardımcısı Alev Ağrı ise oldukça meşakkatli yetişen ağaç dokularının yok edildiğini, ülkemizin bundan ciddi zarar gördüğünü belirterek, küresel iklim değişikliklerinin dünyada yarattığı olumsuz etkiler sonucunda gençlerimizi veya çocuklarımızı ileride zor günlerin beklediğini söyledi.

Konuşmaların ardından Karabağlar Hatıra Ormanı için katkılarını esirgemeyen sivil toplum kuruluşlarına ve emeği geçenlere teşekkür belgeleri ile karanfil verildi.