Karabağlar Belediyesi’nin Ağustos ayı olağan meclis toplantısı Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun başkanlığında gerçekleşti. Başkan Selvitopu meclis üyelerini belediyenin devam eden çalışmalarıyla ilgili bilgilendirdi. Belediye yeni hizmet binasıyla ilgili tadilat ve güçlendirme çalışmalarının hızla devam ettiğini belirten Selvitopu hizmet binasının çok kısa bir süre sonra tamamlanacağını da müjdeledi. Belediyenin diğer çalışmalarıyla ilgili olarak da meclis üyelerine bilgi veren Selvitopu şunları söyledi: 

“Uzundere Rekreasyon Alanı’ndaki eksik kalan çalışmalar yürütülüyor. Şu anda yüklenici firma rekreasyon alanında çalışmalar yapıyor. Onların alandaki çalışmaları sona erdikten sonra bizim ekiplerimiz kendi çalışmalarını yapacak. Alandaki çalışmalar tamamlandıkça Uzundere Rekreasyon Alanı’nı peyderpey Karabağlar ve İzmir halkının kullanımına açacağız. Bunların dışında belediye ekiplerimizin rutin olarak gerçekleştirdiği çalışmalar da devam ediyor. İlçemizde 52 ayrı sokakta sevgi yolu yapımı çalışmaları var. Bunlardan bir kısmı tamamlandı, bir kısmında ise düzenleme çalışmaları hala devam ediyor. Bunların yanı sıra, Yunus Emre Mahallesi’ndeki pazar yeri inşaatı yarım haldeydi. Pazar yeri inşaatıyla ilgili çalışma kısa süre içinde başlayacak. Ayrıca,  pazar yerleriyle ilgili bir düzensizlik söz konusu. Bu konuda şikayetler alıyorduk.  Sorunu gidermek için pazar yerlerinde bir düzen ve yerleşim çalışması yaptık.”

Vatandaş kentsel dönüşüm konusunda bilgilendiriliyor

Kentsel dönüşüm konusunda da vatandaşların doğru bilgilendirilmesi konusunda ciddi çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Başkan Selvitopu , yapılan çalışmaları yakından takip ettiklerini, vatandaşların yanında olduklarını söyledi.

Selvitopu, “Hepinizin bildiği gibi ilçemiz İzmir’deki en büyük dönüşüm alanına sahip alan. Bölgemizde kentsel dönüşüm çalışmalarını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile İzmir Büyükşehir Belediyesi sürdürüyor. Biz de belediye olarak bu alanda yapılan çalışmaları yakından takip ediyoruz. Vatandaşlarımızı mümkün olabildiği kadar bilgilendirmeye çalışıyoruz. Kentsel dönüşüm konusunda çok fazla spekülasyonlar var. Bunları ortadan kaldırmak için vatandaşımızı doğru bir şekilde bilgilendirmek gerekiyor. Bu konuda bize sorusu olan vatandaşlarımız da belediyemize gelerek ilgili birimlerde çalışan arkadaşlarımızdan doğru bilgiye ulaşabilirler.” Dedi.

Okullara destek sürüyor

Karabağlar Belediyesi’nin 2012 yılında Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliği işbirliğiyle gerçekleştirilen “Okullar Hayat Bulsun” projesi kapsamında okullara gerekli desteği sağladığını da söyleyen Selvitopu, “2012 yılında yapılan protokol gereği ilçemizde bulunan okullara elimizden gelen desteği sağlıyoruz. Bu kapsamda okulların boya badanasını yapılıyor. Bahçelerine kilit taşı döşeniyor, diğer fiziki destekler sağlanıyor.” Diye konuştu.
 
AK Partili Fazla’dan suluk teşekkürü

Ak Partili Meclis Üyesi Azad Fazla, Karabağlar Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından 50 parka konulan otomatik suluk ve mama kapları için Başkan Selvitopu’na teşekkür etti. Fazla, “Bu insani bir durumdur. Sıcak havada hayvanlar susuz ve aç kalıyorlardı. Bunları önlemek için belediye tarafından parklara suluk ve mama kapları yerleştirildi. Size teşekkür ediyorum.” dedi.