Karabağlar Belediyesi’nin, Bozyaka Pazaryeri’nde düzenlendiği şölene, Çiğli Belediyesi ile Menemen Belediyesi de destek verdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, CHP İl Başkanı Ali Engin’in de katıldığı Bat Şöleni, renkli görüntülere sahne oldu. Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, konuklarıyla yakından ilgilendiği etkinlikte, Karabağlar’ın Anadolu’nun dört bir yanından gelen insanların buluştuğu bir ilçe olduğuna dikkati çekti. Kürüm, “Kültürlerin buluşmasına, kardeşlik ve barış iklimine ev sahipliği yapıyoruz. Bugün de Karabağlar ve İzmir’de yaşayan 4 bini aşkın Tokatlı hemşerimizle buluşmanın, buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu Türkiye’nin bir darboğazdan geçtiğine dikkat çektiği konuşmasında, “Bunu aşmanın yolu da aydınlıktan, demokrasinden, Cumhuriyet’ten, Atatürk’ten güç alarak, birbirimize destek olup ileriye yürümektir. İzmir’de, ne sizler benim ne de ben sizlerin başınızı öne eğmedik. Namusumuzla, şerefimizle onurumuzla kentimize hizmet etmeyi sürdüreceğiz” diye konuştu.

Bat Şöleni”nde Türk Halk Müziği’nin eşsiz sesi Sabahat Akkiraz, Nilüfer Sarıtaş, Nevzat Ak, Tuncer Bal sahne aldı. Konuk sanatçılar, doyumsuz türküleriyle, konuklar gönüllerince eğlendi.

Tokat yöresi halk oyunları gösterileri, kına gecesi gösterileri ise şölene renk kattı. Konuklara, Tokat’ın geleneksel yemeği Bat ikram edildi.