Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, 198 işçiyi kapsayan toplu sözleşmeyi imzaladı. Başkan Kürüm, yaklaşık yüzde 20 zam alan işçilere, ikramiyelerinin önümüzdeki hafta ödeneceğini müjdelerken, sendika ile ikinci yıl için enflasyon oranında zam yapılması konusunda da anlaşmaya vardıklarını, ancak, bu orana 2 puan daha arttırdığını müjdeledi.

Gediz'de bulunan Fen İşleri Şantiyesi'nde düzenlenen imza töreninde, Başkan Kürüm toplu sözleşmeyi Belediye İş Sendikası Örgütlenme Genel Sekreteri Ali Çelenk ve 4 No'lu Şube Başkanı Cemal Küpeli ile birlikte imzaladı. İşçilere "mesai arkadaşlarım" diye hitap eden Kürüm, her zaman emekten yana olduğunu belirterek, "Emek en yüce değerdir. Hükümet memura 4+4 veriyor. Bizim gerek memurlarımızla imzaladığımız sözleşme, gerekse işçilerimizle imzaladığımız sözleşme, emeğe verdiğimiz değeri ortaya koyuyor. İşçimizin, memurumuzun yüzü gülüyor. 3 yıldır birlikte, özveri ile çalışıyoruz. Sizlerin çabası, emeği ile ilçemiz çok daha iyi bir yere gelecek" dedi.

Aile içi şiddete önlem

198 işçiyi kapsayan toplu sözleşmede, işçilerin yevmiyelerine yüzde 15 oranında zam yapıldı. Yakacak yardımı 250 liradan 300 liraya çıktı. Ağır işler pirimi 250, yemek parası 12,5 lira olarak belirlendi. Bu artışların işçilerin aylıklarında yaklaşık yüzde 20'lik bir artış sağlayacağı belirtildi. Sözleşmeye, eşine şiddet uygulayan işçilerin mali yardımlarının kendisine değil eşine ödeneceğine ilişkin de bir madde konuldu.

Başkan yardımcıları ve meclis üyelerinin de katıldığı törende, işçiler Başkan Kürüm'ü ayakta alkışladı. "En büyük Başkan Sıtkı Başkan", "İşte Başkan, İşte Sendika" sloganları attı. Belediye İş Sendikası Örgütlenme Genel Sekreteri Ali Çelenk ise Başkan Kürüm'ü emeğe verdiği değer nedeniyle kutladığını belirterek, hükümetin sendikalara ve sendikal haklara yönelik tutumunu eleştirdi. Başkan Kürüm, daha sonra işçilerle davul zurna eşliğinde halay çekti, tavuklu pilav yedi.