Karabağlar'da 341 memurla toplu sözleşme imzalandı. KESK'e (Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu) bağlı Tüm Bel Sen 2 No Şube yöneticilerinin de katıldığı toplu sözleşme töreni, Çalıkuşu Kongre ve Sergi Salonu'nda yapıldı. 306 memuru ve 35 sözleşmeli memuru ilgilendiren toplu sözleşmeyi Başkan Kürüm, Tüm Bel Sen 2 No'lu Şube Başkanı Aygün Öğrendi ile birlikte imzaladı. Geçtiğimiz cumartesi günü Yeşillik Caddesi'nde çıkan yangında 5 kişinin hayatını kaybetmesi nedeniyle saygı duruşunda bulunulan törende, kutlama da yapılmadı.
Toplu sözleşmede birçok yeniliğe yer verdiklerini belirten Kürüm, memurun yüzünü güldürdüklerini söyledi, "Her zaman emeğin ve emekçinin yanında yer alıyoruz. Yeni yatırımlarımız, projelerimiz kısa süre içinde gün yüzüne çıkacak. Bu hepimizin başarısı. Sizlerin de tıpkı benim gibi inançlı, kararlı olduğunuzu görmek beni çok mutlu ediyor. Hepinize yürekten teşekkür ederim, sizlerle çalışmaktan mutluyum" dedi.

Başkan Kürüm'ün emekten yana olduğunu dile getiren Şube Başkanı Öğrendi ise bu yıldan itibaren alınmaya başlanacak olan doğum ve ölüm yardımlarıyla, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde kadın memurlara verilen bir günlük idari izinden dolayı teşekkürlerini iletti. Tüm Bel Sen 2 No'lu Şube'ye bağlı 306 memurla ve 35 sözleşmeli memuru ilgilendiren toplu sözleşmeye göre her ay alınan 350 TL, 400 TL'ye, yılda üç kez verilen ikramiye ise dörde çıkarıldı. Bu yıl ilk kez memurlara doğum ve ölüm parası verilmesi de kararlaştırıldı. Yeni doğan çocuk için aileye bir kereye mahsus olmak üzere 500 TL verilecek. Eş ve çocuk gibi birinci derece yakınların ölümünde 1000, anne ve baba gibi ikinci derece yakınların ölümünde ise 500 TL yardım alacak. Kadın memurlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde bir gün idari izinli sayılacak.