Kentsel dönüşümle ilgili vatandaşların görüş ve önerilerini alan Başkan Selvitopu, vatandaşların bulunduğu yerden koparmadan hak ve hukukunu koruyan, yerinde dönüşümü gerçekleştirmek istediklerinin altını bir kez daha çizdi.

Karabağlar Belediyesi toplantı salonunda düzenlenen Kentsel dönüşüm bilgilendirme toplantısına CHP ve AK Parti kentsel dönüşüm komisyonu meclis üyeleri, İzmir Oto Tamircileri Odası Başkanı Necdet Heppekcan, dönüşümün yapılacağı mahalle muhtarları, esnaf  ve mahalle sakinleri katıldı. Karabağlar Belediyesi Etüt Proje Müdürü Zeki Yıldırım kentsel dönüşümle ilgili vatandaşları bilgilendirmesinin ardından Başkan Selvitopu, yetki devrinin Osman Aksüner, Aydın Mahallesi’nin bir bölümü, Aşık Veysel Mahallesi ve Buca Seyhan Mahallesi’ni içine alan 190 hektarlık bölümü kapsadığını söyledi. Yetki devri talebinin geçtiğimiz belediye yönetimi döneminde istendiğini ancak daha yeni geldiğini belirten Selvitopu “Bizi kapsayan 110 hektarlık alan için çözüm arayacağız. Konunun muhatabı olan sizlerin görüş ve önerileri çok önemli. Bunu dikkate alarak bir karar vereceğiz. Kafalarda sorun varsa aydınlatmak istiyoruz.” Dedi.

Başkan Selvitopu üç öneri sundu

Kentsel dönüşümde konunun muhatabının dikkate alınmasının çok önemli olduğunu vurgulayan Başkan Selvitopu esnafa ve vatandaşın daha rahat karar vermesi için o bölgede nelerin yapılması konusunda 3 öneri sundu.
Selvitopu bu önerileri şöyle sıraladı. “Bakanlık bize verdiği yetkiye dayanarak proje geliştirmek ve dönüşüm projesini uygulamak , ikinci olarak sınırların yeniden gözden geçirilerek 5393 sayılı yasanın 73 maddesine göre uygulamaya devam etmek ve Bakanlık uygun görürse projeyi de İzmir Büyükşehir Belediyesi yürütecek. Ve üçüncüsü de riskli alan sınırının iptalini talep etmek, kaldırıp yeni bir imar planıyla bu sorunu çözmek. Üç öneri de bize yük getirecek. Sizlerin görüş ve önerileri önemli.”

Vatandaşlara söz hakkı verildi

Vatandaşlara tek tek söz veren onların görüş ve önerilerini alan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ve ekibi notlar alarak mahallede neler yapılması gerektiği konusunda değerlendirmelerde bulundu. Toplantıda kısa bir konuşma yapan Oto Tamirciler Odası Başkanı Necdet Heppekcan, Başkan Selvitopu'na gösterdikleri yakın ilgi ve alakadan dolayı esnafı adına teşekkür etti.  Şehrin güzelleşmesi için hep beraber çalışılması gerektiğini belirten Heppekcan, “Kentsel dönüşüme veya imar yapılanmasına karşı değiliz. Ancak esnaf arkadaşlarımızın mağdur edilmemesi gerekmektedir. Yurtdışında birçok yerlerde modern tamirhaneler görmekteyiz. Biz de bu binalar gibi yeni binaların altlarında modern dükkanlar yapılıp istihdamlar sağlanabilir. Bu çalışmalarınızdan dolayı size başarılar diliyorum.” dedi. Daha sonra söz alan esnaf ve mahalle sakinleri de  kentsel dönüşüm ile ilgili öneri ve düşüncelerini aktardı.

Devlet kurumları işbirliği içinde olmalı

Vatandaşların görüş ve önerilerinin alınmasının ardından değerlendirmelerde bulunan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, kentsel dönüşümde yerel yönetimlerin önemine değindi. Kentsel dönüşümde, vatandaşların yerel yönetimle daha rahat muhatap olabileceklerini ve sorunları kısa sürede çözebileceklerini belirten Selvitopu “Tabii Bakanlık da devrede olmalı. Devlet kurumları işbirliği içinde olursa projeler daha kolay tamamlanır ve başarılı olur.” dedi.

Toplantının sonunda Başkan Selvitopu esnafa ve vatandaşlara katılımları için teşekkür ederken, tespitleri yapıp en kısa zamanda değerlendirmede bulunacaklarını ifade etti.