3 ton kapasiteli yeni nesil konteynerler, Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün “ÇAÇA” adı verilen çok amaçlı çöp araçlarıyla boşaltılıyor.  ÇAÇA’larda sadece şoför ve 1 işçi çalışıyor. Böylece işçilikten tasarruf sağlanmış oluyor. Hidrolik kol aracılığıyla kaldırılan yeni nesil konteynerlerdeki çöpler, doğrudan aracın içine dökülüyor. Daha sonra yine hidrolik kol aracılığıyla bulvar ve ana caddedeki yerlerine yerleştiriliyor.

Zamandan tasarruf, çevreye katkı

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, ilçenin uygun olan her noktasında klasik konteynerlerin yerini 3 tonluk modernlerinin aldığını vurgulayarak, “Kentimizin, ÇAÇA’ların rahat manevra yapabileceği her noktasına yeni konteynerler yerleştiriyoruz. Böylece çöp toplamada zaman ve emekten kazandığımız gibi, çevre temizliğine de katkı sağlanıyor ” dedi.

Karabağlar Belediyesi’nin satın aldığı ÇAÇA ve yeni konteynerlerin maliyetinin yaklaşık 6 milyon lirayı bulduğuna dikkat çeken Başkan Selvitopu, “Vatandaşlarımızın bize emanet ettiği her kuruşu yerinde kullanarak, Karabağlar’a hizmet etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.