Projeyle, Karabağlar ilçesinde oturan ve daha önce denizi hiç görmeyen ilköğretim okulu öğrencileri, körfezde vapurla yolculuk yaptı. Öğrencilere, denizlerin önemi anlatıldı, deniz ve doğa sevgisi aşılandı.

Piri Reis Denizcilik Derneği'nin, 2003 yılından bu yana ilköğretim birinci kademe öğrencilerine yönelik yaptığı ve deniz sevgisinin aşılanmasını amaçlayan "Denizler Yaşamalı" projesi, bu yıl Karabağlar ilçesinde gerçekleştiriliyor. Karabağlar Belediyesi'nin desteğiyle, ilçedeki 4 ilköğretim okulundan öğrencilerin "Denizler Yaşamalı" projesine katılımını, Karabağlar Belediyesi sağladı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün belirlediği 4 okuldan ilki, Remzi Oğuz Arık İlköğretim Okulu oldu. Okulun 100 öğrencisi, etkinliğin ilk ayağında denizle tanıştı. Konak Vapur İskelesi'nde dernek ve belediye yöneticileriyle, buluşan öğrenciler güzel bir gün geçirdi.

Konak'tan Bostanlı'ya vapurla seyahat eden öğrencilere, denizlerin oluşumu, korunması, önemi, katı atıkların toplanması,  körfez çevresindeki yerleşim birimleri gibi konularda öğrencilere bilgi verildi. Farklı ve eğlenceli bir gün geçiren çocuklar, etkinliği düzenleyen herkese teşekkürlerini iletti. Etkinliğe, Remzi Oğuz Arık İlköğretim Okulu öğrencilerinin ardından, Uzundere Sabiha Yorgancılar İlköğretim Okulu, Ülkü İlköğretim Okulu ve Eskiizmir İlköğretim Okulu öğrencileri katılacak. Projeyle yaklaşık 3 bin çocuğa ulaşılması hedefleniyor.