İzmir’de yeni oluşturulan NATO İzmir Kara Komutanlığı’na atanan ABD’li Korgeneral Frederick Ben Hodges görevi, törenle Avrupa Müttefik Kuvvetleri Yüksek Komutan Oramiral James Stavridis’den aldığı saatlerde, İşçi Partili bir grup da Şirinyer’deki karargah önüne geldi. Polisin yoğun önlem aldığı eylemde İşçi Parti'li grup, karargahın kapısına yaklaşık 50 metre uzaktı polis engeliyle karşılaştı.

Burada açıklama yapan İP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir İl Başkanı Tugay Şen, şunları söyledi:

"NATO faliyetleri komşu ülke Suriye’den ülkemize tehdit geldiği yalanıyla yürütülmektedir. NATO komutanları, 'Amacımız Türk halkını korumak' palavraları anlatmaktadır. Oysa yalanları iki günde ortaya çıkmıştır. Amacın Suriye’den gelen sözde tehtide önlem almak değil, İsrail’e miğfer oluşturmak olduğu, hedefe İran ve Rusya’nın konulduğu ortaya çıkmıştır. Ergenekon ve Balyoz tertibini tezgahlayan da 'Süper NATO'dur. Süper NATO’nun hedefi Atatürk Cumhuriyeti’ni yıkmak, vatanımızı bölmektir. Bunun için bölücü terörü ve Haçlı İrticayı kullanmaktadır. Füze kalkanı ve Patriotların yerleştirilmesi, İzmir’in NATO savaş üssü yapılması, Suriye’ye yönelik yıkıcı faaliyet, terör kampları tekke ve zaviyelerin açılması ABD’nin Büyük Orta Doğu Projesi uygulamasıdır."

Kışla önünde İP üyeleri, 'Yanki Go home', 'İzmir NATO’ya mezar olacak', 'Türkiye NATO değil vatan toprağı' sloganları attı, üzerinde 'NATO Türkiye’den Defol' yazılı siyah çelengi eylemin yapıldığı sokağa bıraktı.